Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«Στριμώχνονται» τέσσερις βουλευτές για τις καταθέσεις τους

Σε τέσσερις βουλευτές εστιάζει τους ελέγχους της η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής καθώς δεν έχουν καταφέρει έως σήμερα να δικαιολογήσουν τις τεράστιες διαφορές στις τραπεζικές τους καταθέσεις μεταξύ 2008 – 2009.  
Να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες ο.... πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης αποκάλυψε ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης έντεκα πολιτικών προσώπων ήταν προβληματικές. Συγκεκριμένα οι τραπεζικές τους καταθέσεις μειώθηκαν από 100.000 έως 400.000 ευρώ χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος με αποτέλεσμα να προκύψουν υποψίες για εκροή χρήματος προς φορολογικούς παραδείσους. 


Ο κ. Αργύρης ζήτησε από τους 11 βουλευτές να προσκομίζουν κάθε δικαιολογητικό, από ομάδα ορκωτών λογιστών να διασταυρώσουν τα στοιχεία και είχε προαναγγείλει ότι σήμερα θα ανακοίνωνε τα αποτελέσματα της έρευνας.  Η πλειοψηφία των ερευνημένων προσκόμισε στους ορκωτούς ελεγκτές τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. παραστατικά καταθέσεων) ωστόσο υπήρξαν και 3-4 περιπτώσεις που δεν φάνηκε να πείθουν την Επιτροπή η οποία ομόφωνα αποφάσισε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για να διερευνηθεί η πιθανότητα παραβίασης των διατάξεων για το πόθεν έσχες. 


Οι βουλευτές αυτοί για τους οποίους αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες να συνεχιστεί η έρευνα παραμένουν ανώνυμοι καθώς σύμφωνα με τον κ. Αργύρη «τα ονόματα δεν μπορούν να γίνουν γνωστά μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος».


Τα αποτελέσματα των ερευνών αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους οι βουλευτές σε περίπου 10 ημέρες, ενώ ονόματα θα δοθούν στην δημοσιότητα μόνο στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθούν παραβάσεις.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: