Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Επένδυση σε νέο εμφιαλωτήριο για το Γαλανό Μεταγγιτσίου"


Στην τυποποίηση μπαίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, ο οποίος προχωρά στη δημιουργία του δικού του εμφιαλωτηρίου υλοποιώντας επένδυση ύψους 200.000 ευρώ. Το σχέδιο του Συνεταιρισμού που παράγει το γνωστό «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Γαλανό» προβλέπει τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγικής δυναμικότητας 17.000 φιαλών/ώρα, η οποία επιδιώκεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Αλ.Μπαλτατζής. Όπως αναφέρει στο Olivenews ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Κώστας Βλαβής, η σχετική αίτηση θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα αλλά ακόμη και.... εάν δεν εγκριθεί, το εμφιαλωτήριο θα γίνει με ίδια κεφάλαια. Μέχρι σήμερα το Γαλανό Μεταγγιτσίου εμφιαλώνεται στη Μακεδονική Ελαιουργική αλλά στόχος του Συνεταιρισμού να εμφιαλώσει στις δικές του εγκαταστάσεις την παραγωγή του 2012.
Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 στο χωριό Μεταγγίτσι του δήμου Σιθωνίας στο Νομό Χαλκιδικής και είναι από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής εσωτερικής και διεθνής αγοράς, εστίασε τις δραστηριότητες του στην παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού και συμβατικού (ολοκληρωμένης διαχείρισης) ελαιολάδου και ελιάς. Μάλιστα, ο Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο τη διαδικασία κατοχύρωσης του ελαιολάδου Γαλανό Μεταγγιτσίου ως ΠΟΠ. Το «Χρυσό Υγρό» του Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής εξάγεται κατά 100% και από τις αρχές του 2011 καταγράφεται αύξηση της ζήτησης από Ρωσία, Αυστραλία, Γερμανία κα
Πρόσφατα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγίτσίου παρουσίασε στην αγορά το νέο του προϊόν, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με μια ευρεία γκάμα αιθέριων ελαίων που καλλιεργούνται στην περιοχή από παραγωγούς-μέλη του Συνεταιρισμού. Το προϊόν φέρει την ετικέτα "Εξαιρετικό" και προσφέρει στον οργανισμό τα οφέλη του ελαιολάδου και των φαρμακευτικών-αρωματικών φυτών. Ήδη γίνονται δειγματισμοί σε χώρες του εξωτερικού, ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες πωλήσεις.
http://eleoladometaggitsioy.blogspot.com/2011/12/blog-post_28.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια: