«Κινηματογραφικές» κλοπές διενεργούσε σπείρα διαρρηκτών, που με μηχάνημα διάτρησης μπετόν, τρυπούσε την οροφή σούπερ-μάρκετ, κατέβαινε με σχοινιά στο εσωτερικό του και άνοιγε με εξειδικευμένα κοπτικά εργαλεία τα χρηματοκιβώτια!
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από αυξημένη επιτήρηση καταστημάτων τροφίμων, που βρίσκονταν σε απομονωμένες περιοχές, κατάφεραν να εξαρθρώσουν τετραμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε μία διάρρηξη με λεία 55.000 ευρώ στις 18 Δεκεμβρίου και μία απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίων σε.... σούπερ-μάρκετ, στις περιοχές της Σίνδου και της Κερασιάς αντίστοιχα, κατά το τελευταίο δεκαήμερο.
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 41χρονος αλλοδαπός και έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι συνεργοί του, οι οποίοι ξημερώματα Χριστουγέννων, εφοδιασμένοι με κατάλληλα μηχανήματα και εργαλεία, αναρριχήθηκαν στην οροφή σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Κερασιάς, με σκοπό να την τρυπήσουν και να προσεγγίσουν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2011, με σκοπό τη διάρρηξη χρηματοκιβωτίων από καταστήματα τροφίμων, η γεωγραφική θέση των οποίων εξασφάλιζε σχετική κάλυψη της εγκληματικής τους δράσης (απομονωμένα σημεία).
Τα μέλη της σπείρα είχαν συγκεκριμένους ρόλους καθώς, όπως διαπιστώθηκε, σε άλλον είχε ανατεθεί η παράκαμψη συστημάτων ασφαλείας, σε άλλον η διάτρηση των οροφών, η διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, κ.ο.κ.
Στην οροφή του καταστήματος στην Κερασιά όπου σημειώθηκε η απόπειρα διάρρηξης, αλλά και σε αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει και χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικό μηχάνημα διάτρησης μπετόν, τρεις τροχοί, 18 δίσκοι κοπής, ηλεκτρικός κόφτης, 5 τσεκούρια, ένα σιδηροπρίονο, φακοί, κατσαβίδια, σχοινιά με αυτοσχέδιους κόμπους, κατάλληλα για αναρρίχηση-καταρρίχηση και πλήθος άλλων εργαλείων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.
aggelioforos.gr