Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ποδαρικό με τσουχτερό κρύο και χιόνια

  Με χιόνια και τσουχτερό κρύο θα υποδεχτούν το νέο έτος οι περιοχές της βόρειας και ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Το Σάββατο όπως και την Κυριακή, ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν και σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει τους –11 βαθμούς Κελσίου.
Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν..... βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως 7 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει μέχρι τους –12 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Παγετός θα  σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια και ηπειρωτικά της χώρας ενώ οι οδηγοί με κατεύθυνση τη βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πιο αναλυτικά:
Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  
-5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπου θα είναι ισχυρά.. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ από το βράδυ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –2 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και αργότερα στα υπόλοιπα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από μείον -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις  Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τη νύχτα τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα στη δυτική Κρήτη και τις βόρειες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν
νεφώσεις με βροχές κυρίως στα νότια. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα τη νύχτα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα σημειωθούν νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στις θαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο ανατολικό αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Πρωτοχρονιά στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: