Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Καρατζαφέρης: «Τέσσερις όροι για να μείνω στην κυβέρνηση»

Τέσσερις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κυβέρνηση, θέτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, με δήλωσή του, αφήνει, όπως διευκρινίζει, «τέσσερα παράθυρα ανοιχτά για παραμονή στην κυβέρνηση».
Ωστόσο οι όροι που θέτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αφενός είναι ασαφείς ως προς το περιεχόμενο και αφετέρου δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ικανοποίησή τους.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιέγραψε τις εξής προϋποθέσεις:..
να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η τρόικα. Όπως φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ».
να ξεκαθαρίσει τον ρόλο της η Νέα Δημοκρατία. Είναι εντός της κυβέρνησης ή εκτός; Δεν μπορεί να είναι και τα δυο. Ή θα λειτουργεί ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση.
να δημιουργηθεί ένα σφιχτό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτείνει ένα υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς και 3 αντιπροέδρους. Ο ίδιος λέει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι ένας εκ των αντιπροέδρων, αλλά εάν του ζητηθεί από τα άλλα κόμματα, τότε θα δεχθεί. «Αν παραμείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει, τότε ματαιοπονούμε ως προς την αποτελεσματικότητά του», επισημαίνει ο κ. Καρατζαφέρης.
δεν μπορεί να γίνουν βιαστικά οι εκλογές. Πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το PSI (το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων) και να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Οι κολοβές λύσεις φέρνουν κολοβό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε», καταλήγει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: