Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

”Φιάσκο” τελικά η υπόθεση των 2 εισαγγελέων ;

Δεν χρειάζεται καμιά περαιτέρω έρευνα η υπόθεση των καταγγελιών των δύο οικονομικών εισαγγελέων, επισημαίνει στο πόρισμά του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, που έχει διεξάγει την έρευνα.

Αναφέρει μάλιστα ότι οι εκτιμήσεις τους για παρεμβάσεις οφείλονται σε παρόρμηση καθώς «από τις έγγραφες διευκρινίσεις των δυο αντιεισαγγελέων, προκύπτει ότι μοναδικός λόγος για την αίτηση αντικατάστασής τους, ήταν η ...
προώθηση σχεδίου νόμου με το οποίο η αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος ανατίθετο σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Την ίδια ώρα, οι δύο αντεισαγγελείς εφετών, κατά την έξοδό τους από  τη συνάντηση με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δήλωσαν: «Δεν εκλιπαρούμε για βοήθεια στο έργο μας, το απαιτούμε».

Οι δύο εισαγγελείς κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο αναφέρουν χωρίς ονόματα ότι δέχτηκαν παρεμβάσεις και επειδή δεν έπιασαν τόπο επιχειρήθηκε δια νόμου η κατάργησή τους.

Τότε αποφάσισαν να αντιδράσουν με τον τρόπο που αντέδρασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες επισημαίνουν ότι οι παρεμβάσεις δεν ήταν η ουσία, αλλά η απόπειρα κατάργησής τους.

Θα ήταν λένε ανάξιοι αν το έβαζαν στα πόδια επειδή κάποιοι αναιδείς και θρασείς τους ασκούσαν πιέσεις. Καθ´ υπαγόρευση και υπό απαγόρευση σημαίνει ότι ο νομοθέτης έρχεται και υποδεικνύει ή καταργεί για να μην προβαίνουν σε ενέργειες.

Τι λένε στο υπόμνημά τους για την ονοματολογία:

Δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητος. Δεν έχει νόημα, άλλωστε, να επικεντρωθούμε και εστιάσωμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει, αγνοώντας εκείνο το οποίον κυριολεκτικά μας εξουδετερώνει και μας καταργεί. 
STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: