Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσική απόβαση στις ..."Καβουρότρυπες"


Απόπειρα «τσιμεντοποίησης», μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, στη χερσόνησο Σιθωνίας Χαλκιδικής, καταγγέλλουν -με ανακοίνωσή τους- οι «Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χθες επρόκειτο να υπογραφεί το συμβόλαιο, για την πώληση έκτασης 3.000 στρεμμάτων, στην τοποθεσία «Καβουρότρυπες», από το Συνεταιρισμό Δασικών Υπαλλήλων σε Ρώσους επενδυτές, με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και άλλων τουριστικών υποδομών. Όμως, όπως αναφέρουν οι οικολόγοι, η συμφωνία τελικά δεν έκλεισε επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες που..... επικαλούνται, εμφανίστηκε και δεύτερος διεκδικητής της έκτασης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης δηλώνουν αντίθετοι σε ανάλογες επενδυτικές κινήσεις, ενώ ισχυρίζονται ότι για τη συγκεκριμένη έκταση υπάρχουν καταγγελίες πολιτών που αναφέρονται «στις προσπάθειες αποχαρακτηρισμού ενός τμήματός της από δασική σε χορτολιβαδική αλλά και την πρόθεση της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας να αυξήσει το ποσοστό κάλυψης στο 20%».
«Θα σταθούμε απέναντι στην τσιμεντοποίηση της περιοχής Καβουρότρυπες στη Σιθωνία, αφού η συγκεκριμένη μεταβίβαση εκτιμάται ότι εξασφαλίζει περί τα 400 δομήσιμα στρέμματα», αναφέρουν οι οικολόγοι, ενώ υπογραμμίζουν ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Συνεταιρισμός Δασικών Υπαλλήλων, που είναι ιδιοκτήτης της έκτασης, υπέγραψε προσύμφωνο με ρωσική εταιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: