Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σύγκρουση δεμαμενόπλοιου με αλιευτικό στον Θερμαϊκό

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ύστερα από την είδηση ότι σημειώθηκε σύγκρουση στη θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά της άκρης Επανομής Θερμαϊκού κόλπου μεταξύ ενός δεξαμενόπλοιου και ενός αλιευτικού. Ειδικότερα, το δεξαμενόπλοιο «VALLERMOSA» σημαίας Ιταλίας, με 23 αλλοδαπούς επιβαίνοντες συγκρούστηκε με το αλιευτικό «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», με μοναδικό επιβαίνοντα τον ...
61χρονο κυβερνήτη του.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε και ο 61χρονος περισυνελέγη από το παραπλέον αλιευτικό «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας για προληπτικούς λόγους από όπου και εξήλθε.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα πλωτό περιπολικό Λιμενικού Σώματος, διαπιστώνοντας ότι από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος διέταξε την προσαγωγή του 62χρονου κυβερνήτη του «VALLERMOSA» κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή σχηματίστηκε φάκελος δικογραφίας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: