Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τo lifestyle του Πόθεν Έσχες

Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός- Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
zougla.gr
Άκρως ενδιαφέροντα εμφανίζονται κάποια στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών της χώρας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι δηλώσεις των οποίων χαρακτηρίζονται από ασυνέχεια μεταξύ των χρημάτων που κερδίζουν και των χρημάτων που διατηρούν στις τράπεζες ή των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους.

Βέβαια, θα πει κάποιος…
, «μα καλά είναι υποχρεωτικό να έχει κάποιος καταθέσεις ή ακίνητα επειδή έχει καλό ετήσιο εισόδημα;». Φυσικά και όχι. Ο καθένας διαθέτει τα χρήματά του όπου νομίζει. Εμείς, στο συγκεκριμένο άρθρο, καταγράφουμε τις δηλώσεις που μας έκαναν εντύπωση…

Οι… φτωχοί

«Στην πείνα» φαίνεται να ζουν μερικοί από τους βουλευτές της χώρας, οι οποίοι, αν και αμείβονται με τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις, εμφανίζουν τριψήφιες, διψήφιες ή ακόμα και μηδενικές καταθέσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (βουλευτής ΛΑΟΣ), Γιάννης Βούρος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) και Σοφία Γιαννακά (βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος, αν και με βάση τη δήλωση του, φαίνεται να έχει ετήσιο εισόδημα γύρω στις 60.900 ευρώ, παρόλα αυτά οι καταθέσεις τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του είναι μηδενικές.
Αξιοσημείωτη είναι και η περίπτωση του βουλευτή και ηθοποιού Γιάννη Βούρου. Ο «σπάταλος» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενώ εμφανίζεται να εισπράττει 24.000 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση και 70.000 ευρώ από άλλες πηγές, οι καταθέσεις του στην Εθνική Τράπεζα δεν ξεπερνούν τα 13 ευρώ.
Σκορποχέρα φαίνεται να είναι και η βουλευτής Σοφία Γιαννακά. Η Αγρινιώτισσα πολιτικός δεν φαίνεται να τα «έχει καλά» με την οικονομία αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενώ κάθε χρόνο λαμβάνει ως βουλευτική αποζημίωση το ποσό των 108.000 ευρώ, οι καταθέσεις της δεν ξεπερνούν το 1 ευρώ.

Ο άστεγος και η νοικοκυρά… θαύμα


Δύο ακόμα περιπτώσεις που μας κίνησαν το ενδιαφέρον είναι αυτές των Βαΐτση Αποστολάτου και Ευτύχιου Δαμιανάκη, για διαφορετικό λόγο η κάθε μία.

Ούτε ένα κεραμίδι φαίνεται να έχει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αποστολάτος. Αν και το ποσό των καταθέσεών του μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι, γύρω στο 1.200.000 ευρώ, ωστόσο ο Πειραιώτης βουλευτής φαίνεται να «μένει στο νοίκι» καθώς δεν έχει στην κατοχή του ούτε ένα ακίνητο.
Απ’ την άλλη, την «καλή» φαίνεται να έχει πιάσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχιος Δαμιανάκης καθώς η σύζυγος του, αν και δηλώνει ότι ασχολείται με τα οικιακά, έχει ετήσιο εισόδημα της τάξης των 120.000 ευρώ.

Η εισοδηματίας-νοικοκυρά-επιχειρηματίας φαίνεται να κατέχει 28 ακίνητα εκ των οποίων τα εφτά είναι καταστήματα, με τις καταθέσεις του ζεύγους να κυμαίνονται γύρω στο 1.720.000 ευρώ. Άτιμη κρίση…

Ο βάρδος και η παρουσιάστρια


Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε δυο από τα πιο διάσημα ζευγάρια της χώρας. Τόλης Βοσκόπουλος-Άντζελα Γκερέκου και Άδωνις Γεωργιάδης – Ευγενία Μανωλίδου.

Το καλλιτεχνικό ζευγάρι εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δήλωση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, να εισπράττει κάθε χρόνο 166.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η κυρία Γκερέκου λαμβάνει τόσο από τη βουλευτική αποζημίωση όσο και από άλλες πηγές 110.000 ευρώ ετησίως, ενώ το ετήσιο εισόδημα του γνωστού Έλληνα τραγουδιστή κυμαίνεται στα 55.000 ευρώ.

Άξιο σχολιασμού είναι ωστόσο, ότι ο μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής, ο οποίος όπως προκύπτει από τη δήλωση «πόθεν έσχες» της συζύγου του έχει στην κατοχή του 11 ακίνητα, εμφανίζει καταθέσεις 0,77 ευρώ. Πολλά τα έξοδα βλέπετε…

Τέλος εντύπωση προκαλεί και η δήλωση του ζεύγους Γεωργιάδη. Η σύζυγος του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κυρία Ευγενία Μανωλίδου, φέρεται κατά το έτος 2009 να έχει εισόδημα 4.652 ευρώ, ενώ είναι η περίοδος που παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Η στιγμή της αλήθειας» σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: