Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Πολύγυρος: "Οικογένεια Νώε"


Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης του θεάτρου Παυσίλυπος, παρουσιάζει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου - Θωμά Μοσχόπουλου: "Οικογένεια Νώε".
Μουσική: Νίκος Κηπουργός, Διασκευή- Ενορχήστρωση: Ραούλ Μερκούρης, Σκηνοθεσία: Κώστας Γεράρδος.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κλωντήρας Νικόλας, Λιάσιος Γιώργος, Μαλακόζη Ανδρονίκη, Σιδερίδης Τριαντάφυλλος, Σπαθοπούλου Μαρία, Τσιούκας Αλέξανδρος, Χαριτίδου Αναστασία, Δονσούζη Σεβαστή.
Κατερίνα Παπαγεωργίου (σκηνογραφία-ενδυματολογία), Πέπη Κέη (βοηθός σκηνοθέτη), Κώστας Πασχαλίδης -Τάσος Κελεμίδης (κατασκευή σκηνικών)......

Λίγα λόγια για το έργο...
Κάτω από αντίξοες συνθήκες κλεισμένοι στην κιβωτό μαζί με άγρια και ήμερα ζώα, το ταξίδι της οικογένειας Νώε ξεκινά με άγνωστο προορισμό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού οι χαρακτήρες του έργου ξεδιπλώνονται, συγκρούονται μεταξύ τους και κατόπιν φιλιώνουν, απογοητεύονται αλλά συνεχίζουν να ελπίζουν, χαίρονται, πονάνε, ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους αλλά και τις αδυναμίες τους, αναρωτιούνται τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τα ζώα, τη σχέση των ανθρώπων μεταξύ τους, μικρών και μεγάλων, νέων και γέρων και τελικά μαθαίνουν να αποδέχονται ο ένας τον άλλον και να συμβιώνουν. Κι όπως σε κάθε μας ταξίδι όταν αυτό φτάνει στο τέλος του, θυμόμαστε με νοσταλγία όλα όσα περάσαμε και τα καλά και τα άσχημα και ετοιμαζόμαστε πιο δυνατοί και έμπειροι για το επόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: