Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

«Κατονόμασαν πρόσωπα οι παραιτηθέντες οικονομικοί εισαγγελείς»

Προφορικές εξηγήσεις έδωσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης για τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτησή  τους. Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης κατονόμασαν τα πρόσωπα που τους «ενόχλησαν» στο έργο τους.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, έδωσαν εξηγήσεις στον προϊστάμενό τους αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή που εποπτεύει το.... οικονομικό έγκλημα, στον επίσης αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή που έχει αναλάβει την έρευνα των λόγων παραίτησης των δύο εισαγγελικών λειτουργών και στον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε.

Ο κ. Μακρής έδωσε προθεσμία στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν υπόμνημα μέσα στις επόμενες μέρες, στο οποίο να εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν στις παραιτήσεις τους.

Ειδικά οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης πρέπει να αιτιολογήσουν την παράγραφο εκείνη στην επιστολή παραίτησης που αναφέρει ότι «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ανέφεραν τόσο στον κ. Τέντε, όσο και στον κ. Παντελή, την πραγματική κατάσταση και τους λόγους που τους οδήγησαν να ζητήσουν την αντικατάστασή τους (παραίτησή τους) από τη θέση που κατέχουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης κατονόμασαν τα πρόσωπα που τους «ενόχλησαν» στο έργο τους.

Πάντως, συνάδελφοι των δύο οικονομικών εισαγγελέων έλεγαν σήμερα ότι τους εκμυστηρεύτηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ότι «μακάρι να μας ζητήσουν να καταθέσουμε ονόματα», και προσέθεταν ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από το έργο τους, ενώ τόνιζαν ότι οι δύο εισαγγελείς Εφετών δεν έχουν μετανιώσει για τις ενέργειές τους (παραίτησή τους) και για όσα αναφέρουν στην επιστολή παραίτησης τους.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: