Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ενα ζευγάρι Ελλήνων της Αυστραλίας δώρισε έκταση 32 στρεμμάτων στη Χαλκιδική...

Ενα ζευγάρι Ελλήνων της Αυστραλίας δώρισε μια έκταση 32 στρεμμάτων στη Χαλκιδική, μεγάλης αξίας, στην Αδελφότητα "Οσία Ξένη", Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων, που έχει την έδρα της στην Περαία Θεσσαλονίκης και της οποίας ηγείται ο πατέρας Γερβάσιος.
"Σε ένα από τα πολλά ταξίδιά μου στην Ελλάδα, όταν πήγαινα για να επισκεφθώ τους γονείς μου, γνώρισα τον πατέρα Γερβάσιο και το αξιέπαινο έργο που επιτελεί μέσω της Αδελφότητας του", λέει η...
κ. Ρούλα Μάρκου.
Αργότερα τον γνώρισε και ο σύζυγός της, Παναγιώτης Μάρκου, ο οποίος φανερά εντυπωσιασμένος και παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητές του, πρόσφερε και μια αξιόλογη δωρεάν στην Αδελφότητα.
Όταν η Ρούλα Μάρκου κληρονόμησε την σημαντική έκταση στη Χαλκιδική, ποτέ δεν σκέφθηκε να την "αξιοποιήσει" για προσωπικό όφελος της. Το συζήτησε με τον σύζυγό της και αποφάσισαν να το δωρίσουν.
"Μετά από αυτή την απόφαση", λέει ο κ. Μάρκου, "πήγαμε να προσευχηθούμε χωριστά για να μας φωτίσει ο Θεός που να το δωρίσουμε. Όταν βγήκαμε από την προσευχή και δυο μας είχαμε καταλήξει στην ίδια απόφαση. Να το προσφέρουμε στην Αδελφότητα Οσία Ξένη".
Σε ερώτησή μας αν μετάνιωσαν που δώρισαν μια τόσο ακριβή έκταση ο κ. Μάρκου μας λέει:
"Κάθε άλλο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η έκταση αυτή έχει μετατραπεί σε κατασκήνωση και φιλοξενούνται μη προνομιούχα παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μας έχει συγκινήσει πολύ ο πατέρας Γερβάσιος καθώς το προσωπικό του σύνθημα είναι "η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιασθούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο".
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: