Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Tραγάκης: όποιος δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης διαγράφεται

Νέα  προειδοποίηση στον Π. Καμμένο απηύθυνε η ΝΔ, διά του προέδρου  της Επιτροπής Δεοντολογίας Γ. Τραγάκη, για τις επιπτώσεις μιας καταψήφισης της νέας κυβέρνησης. «Να γίνει η ψηφοφορία, να δούμε. Δεν έχει γίνει ακόμη η ψηφοφορία.Όποιος διαφωνεί με μια κορυφαία επιλογή – και η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση – είναι κορυφαία επιλογή ενός κόμματος, νομίζω ότι θέτει τον εαυτό του ...εκτός κόμματος. Και η μη παρουσία είναι, νομίζω, και αυτή καταψήφιση» δήλωσε στον «Βήμα 99,5» ο κ. Τραγάκης.

Όσον αφορά τη διαγραφή του κ. Χατζηγάκη από τη Ν.Δ., ο  κ. Τραγάκης ανέφερε:  « Το έγγραφο που έστειλε ο πρόεδρος ανέφερε τους λόγους που έπρεπε, βάσει του άρθρου 6 του καταστατικού, να διαγραφεί ο κ. Χατζηγάκης. Δηλαδή, τους λόγους τους έκρινε ο πρόεδρος. Εγώ δεν κρίνω δηλώσεις βουλευτών μας και δεν το έκανα ούτε ως γραμματέας της Κ.Ο»  Σ’ αυτήν την περίπτωση, βέβαια, ο πρόεδρος έκρινε ότι η λέξη «σταγονίδια» αναφέρθηκε από το αείμνηστο Αβέρωφ όταν είχε ξεσπάσει το πραξικόπημα του 1975, το λεγόμενο «πραξικόπημα της πιτζάμας», και είχε πει ότι έχουν μείνει ορισμένα χουντικά «σταγονίδια» στο στράτευμα. Αυτό νομίζω ότι κάνει ορισμένους συνειρμούς και έφερε ορισμένα προβλήματα».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ανέφερε ακόμα ότι ο πρώην  υπουργός δεν προσήλθε για  να εκθέσει τις απόψεις του αν και κλήθηκε και  πρόσθεσε: «μετά τις εκ των υστέρων καταγγελίες του κ. Χατζηγάκη, εμείς συνήλθαμε την επόμενη μέρα και επομένως είχαμε λάβει γνώση όλων των καταγγελιών που είχε κάνει από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτά αναφέρονταν στον κ. Σαμαρά και ήταν υβριστικά και επομένως έθεσε εαυτόν, με αυτές τις νέες δηλώσεις, εκτός κόμματος»
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: