Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας εξαρθρώθηκε στην Αθήνα

Επιχείρηση-χρυσωρυχείο, ειχε στήσει πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών, που επί 10 χρόνια θησαύριζε απο τη σεξουαλική εκμετάλλευση κοριτσιών, απο διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, και εξαρθρώθηκε μετά απο πολύμηνες έρευνες, του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της...
Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.


Τα κέρδη των αρχηγών του κυκλώματος, που ήταν ένας άνδρας 51 ετών και μια γυναίκα 61 ετών, ελληνικής υπηκοότητας και οι δύο, υπολογίζεται οτι ανέρχονταν σε 1.000 ευρώ την ημέρα, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι αμοιβές των "υπαλλήλων" τους και και ένα πολύ μικρό ποσό που έδιναν στις γυναίκες για να ζουν.


Οι αστυνομικοί, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στους χώρους και τα σππιτια που χρησιμοποιοπυσαν, συνέλαβαν όλη την ομάδα των μαστροπών, που είναι 15 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμα η 61χρονη αρχηγός.


Όπως ανακοινώθηκε απο την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν τις γυναίκες μέσω "γραφείων ευρέσεως εργασίας" και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση, με ψεύτικες υποσχέσεις, ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως σερβιτόρες, τις μετέφεραν στην χώρα μας.


Στη συνέχεια, και αφού τις προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από κράτη -μέλη της ΕΕ, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε ξενοδοχεία και σπίτια της Αττικής, μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε διάφορες εφημερίδες.


Για τα ραντεβού χρησιμοποιούσαν τρία τηλεφωνικά κέντρα, σε διαφορετικά σπίτια, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στους Αγίους Αναργύρους, που είχαν νοικιάσει γι' αυτό το σκοπό, καθώς και 65 κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν.


Οι συνοδοί μετέφεραν τις γυναίκες στα ερωτικά ραντεβού και ύστερα τους έπαιρναν τις εισπράξεις, απο τις οποίες τους έδιναν ένα μικρό μέρος, κρατούσαν την αμοιβή τους και καθημερινά παρέδιδαν τα υπόλοιπα χρήματα στον ταμία της οργάνωσης, έναν 38χρονο Έλληνα. Ο τελευταίος αφού συγκέντρωνε τις καθημερινές εισπράξεις τις παρέδιδε στα δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης, που τις κατέθεταν σε λογαριασμούς τους σε τράπεζες, ή τα έστελναν στο εξωτερικό.


Στα σπίτια που ερευνήθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν χιλιάδες σημειώσεις (ιδιόχειρα συμπληρωμένα έντυπα), με τα καθημερινά ερωτικά ραντεβού, τα ονόματα των μελών της οργάνωσης, των γυναικών που αυτοί εκμεταλλεύονταν και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν. Επίσης βρέθηκε σε ηλεκτρονική μορφή (οπτικό δίσκο-CD) το πελατολόγιο της οργάνωσης, με προσωπικά στοιχεία και δεδομένα, που αριθμεί περισσότερα από 6.500 άτομα. Η βάση δεδομένων περιείχε στοιχεία ταξινομημένα ανά μήνα, υπό μορφή αρχείου.


Κατά τις έρευνες στις οικίες των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν ουσιών.


Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.015 ευρώ, 12 Ι.Χ. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των γυναικών, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και μικροποσότητες ναρκωτικών.


Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης προσήχθησαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έξι αλλοδαπές γυναίκες που εργάζονταν στο "γραφείο", η μία εκ των οποίων, υπήκοος Ρωσίας, ζήτησε αρωγή και προστασία και φιλοξενείται σε ξενώνα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ενώ θα υποβληθεί αίτημα στον εισαγγελέα για το χαρακτηρισμό ως θύμα εμπορίας ανθρώπων.


Οι 15 συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής Οργάνωσης, της σωματεμπορίας κατ΄επάγγελμα και κατά συρροή, της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των νόμων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών κ.α..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: