Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Χαράτσι εκτός ΔΕΗ και σε 12 δόσεις το 2012

Σε κατάσταση σύγχυσης βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το έκτακτο τέλος ακινήτων, την ώρα που κάνει αγώνα δρόμου για να διορθώσει λάθη και ατέλειες και να συμμαζέψει (κάπως) το αλαλούμ που έχει επικρατήσει.
Υπό το βάρος (και) της πίεσης της επιτροπής ενέργειας της Κομισιόν, που τόνισε ότι κάθε πολίτης ...δικαιούται να έχει ρεύμα εφόσον πληρώνει το λογαριασμό του ηλεκτρικού, το υπουργείο προσανατολίζεται να αποσυνδέσει το τέλος ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από το νέο έτος καθώς και να το «σπάσει» σε 12 δόσεις για να διευκολύνει την καταβολή του.

Σε αυτή την περίπτωση, η αρμοδιότητα λογικά θα περάσει στις εφορίες, οι οποίες διαθέτουν σωστή βάση δεδομένων για τις τιμές ζώνης αλλά και τις επιφάνειες ακινήτων, λύνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό το γόρδιο δεσμό με τα λάθος στοιχεία που έχει προκαλέσει απίστευτο αλαλούμ.

Ήδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου πρότεινε από το βήμα της Βουλής να παραμείνει το χαράτσι αλλά να αντικαταστήσει κάθε άλλη φορολογία για τα ακίνητα, παίρνοντας δηλαδή τη μορφή μόνιμου ενιαίου φόρου. Ο κ. Οικονόμου, πάντως, απέρριψε την πρόταση του βουλευτή του ΛΑΟΣ να καταργηθεί η ειδική εισφορά για ακίνητα κάτω των 120 τετραγωνικών μέτρων.

Εν τω μεταξύ, η περιβόητη εγκύκλιος με τις διευκρινίσεις επί του ενιαίου τέλους ακινήτων αναμένεται να εκδοθεί -εκτός απροόπτου- σήμερα.
STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: