Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Μισθοί σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ

Τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιστούν οι μισθοί περίπου 72.000 εργαζομένων σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις), του κράτους και των ΝΠΔΔ, από 1η Νοεμβρίου, καθορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με βάση το άρθρο 31 του πολυνομοσχεδίου*, η οποία απεστάλη στα υπουργεία και στους παραπάνω φορείς. Από τους φορείς αυτούς εξαιρούνται το...
Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και το καλλιτεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΚ), της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), του Εθνικού Θεάτρου (ΕΘ), του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής.
Κατ' αναλογία των μισθών του Δημοσίου
Σύμφωνα τόσο με το νόμο όσο και με την εγκύκλιο οι μισθοί των εργαζομένων στους παραπάνω φορείς καθορίζονται κατ' αναλογία των αντίστοιχων του Δημοσίου, δηλαδή, η μείωση φτάνει το 50%. Συγκεκριμένου διατηρείται το ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων για τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Διοικητή  στα 5.856,05 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, «κατ' εφαρμογή της διάταξης αυτής, το ανώτατο όριο των μηνιαίων τακτικών αποδοχών κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΤΕ, ΔΕ, ΣΕ, ΠΕ) για εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου ισούται με το αντίστοιχο ανώτατο όριο που προκύπτει κατ' εφαρμογή των διατάξεων του κεφαλαίου Β' του ίδιου νόμου για τους υπαλλήλους με αντίστοιχη σχέση εργασίας στο Δημόσιο».
*ΕΔΩ
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου κάντε κλικ εδώ
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/15785

Δεν υπάρχουν σχόλια: