Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου: «Αποπεράτωση πολιτιστικού κέντρου Στρατωνίου»

Η πρόταση ένταξης του έργου: «Αποπεράτωση Πολιτιστικού Κέντρου Στρατωνίου», που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, Άξονας 4 Τοπικό Πρόγραμμα προσέγγισης LEADER της Ομάδας Τοπικής Δράσης «Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.», αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 242.374,64€.
To προτεινόμενο έργο αφορά στην αποπεράτωση ενός...
ήδη υφιστάμενου κτιρίου, ιδιοκτησίας του Δήμου Αριστοτέλη, με σκοπό τη λειτουργία του ως σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι σημαντικές και αφορούν όλους τους χώρους του κτιρίου (υπόγειο, ισόγειο, επάνω όροφο) και τον περιβάλλοντα χώρο.
Το υπόγειο εμβαδού 203 τ.μ. θα διαθέτει μόνο βοηθητικούς χώρους και η πρόσβαση σ’ αυτό θα γίνεται είτε από την ειδικά διαμορφωμένη ράμπα είτε από την εσωτερική σκάλα, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου.
Το ισόγειο, εμβαδού επίσης 203 τ.μ., θα περιλαμβάνει χώρο σκηνής, χώρο για τα παρασκήνια, φουαγιέ, χώρους υγιεινής και αποθήκη.
Ο επάνω όροφος θα χρησιμοποιηθεί σαν καμαρίνια για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στον συγκεκριμένο χώρο, και μαζί με τους χώρους υγιεινής τους, που θα κατασκευαστούν στο εσωτερικό τους, το εμβαδόν του ορόφου είναι 35.τμ.
Όσον αφορά το εξωτερικό μέρος του κτιρίου, αναμένονται να γίνουν επίσης σημαντικές παρεμβάσεις, που αφορούν την αισθητική και τη λειτουργικότητα του κτιρίου.
Τέλος, στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται η κατασκευή δύο μεταλλικών πυλών πρόσβασης και η περίφραξη του οικοπέδου.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πολιτισμού που αφορά την Τοπική Κοινότητα του Στρατωνίου. Ένα έργο που θα προστεθεί στις υποδομές του Στρατωνίου, που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τα επόμενα χρόνια.
Το έργο αφού ολοκληρωθεί, θα παραδοθεί στους ιδιαίτερα δραστήριους φορείς και κατοίκους του Στρατωνίου, που εθελοντικά δρομολογούν σημαντικές πολιτιστικές δράσεις σε ετήσια βάση. Πρότυπη τέτοια εκδήλωση, πανελλαδικού ενδιαφέροντος, αποτελεί και η «Παραμυθοχώρα», το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Στρατώνι, που θα λειτουργήσει και φέτος από τις 4/12/2011 μέχρι 2/1/2012, από τους πολλούς εθελοντές κατοίκους και τους Φορείς του Στρατωνίου.
Η συμμετοχή των Εθελοντών κατά την διοργάνωση είναι μία κατάθεση αγάπης προς τις παιδικές ψυχές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Η ένταξη της αποπεράτωσης του Πολιτιστικού Κέντρου του Στρατωνίου στο Πρόγραμμα LEADER, έρχεται να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τις εγκρίσεις σημαντικών έργων που αφορούν το Στρατώνι, τα οποία εντάχτηκαν στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα εντός του τρέχοντος έτους. Τέτοια έργα είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός και το δίκτυο αποχέτευσης ακάθαρτων, η κατασκευή νέας υδρευτικής γεώτρησης καθώς και το πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το οποίο θα εγκαινιάσουμε αυτή την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 18:00».


Δεν υπάρχουν σχόλια: