Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η ελληνική στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών

Οι ομογενείς ομοσπονδιακοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού και Στάθης Γεωργανάς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ένταξη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών.
Η κα Βαμβακινού είπε ότι η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ACARA να συμπεριλάβει και την ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Πρόγραμμα αποτελεί... σημαντική επιτυχία για Έλληνες και Φιλέλληνες, ενώ πρόσθεσε ότι και η κυβέρνηση έδειξε την ευαισθησία της και την προσήλωσή της στον πολυπολιτισμό.


Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα και στους αγώνες της ομογένειας (οργανώσεις, κοινότητες, σχολεία, πανεπιστήμια, μέσα ενημέρωσης και ιδιώτες) στην επιτυχία της εκστρατείας.

«Κανείς» είπε «δεν ξεχνά και τη συγκέντρωση 25.000 υπογραφών που ζητούσαν την ένταξη της ελληνικής στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών».

Οι υπογραφές αυτές συγκεντρώθηκαν μετά από εκστρατεία του «Νέου Κόσμου» με τη συμπαράσταση άλλων φορέων (Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ΣΑΕ κ.α.) και άλλων ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.


«Το υπόμνημα αυτό με τις 25.000 υπογραφές ήταν το δεύτερο δίγλωσσο υπόμνημα που κατατέθηκε ποτέ στην ιστορία της Ομοσπονδιακής βουλής της Αυστραλίας» δήλωσε η κα Βαμβακινού.

Η Ελληνική είναι μέσα στις πέντε δημοφιλέστερες γλώσσες της Αυστραλίας και είναι η γλώσσα που μιλούν στο σπίτι τους 250.000 κάτοικοι της Αυστραλίας.

Ο βουλευτής κ. Γεωργανάς ανέφερε ότι η ελληνική είναι η γλώσσα του Ομήρου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Ιπποκράτη, αλλά είναι και σήμερα μια χρήσιμη γλώσσα στην Αυστραλία για επιστημονικούς, εμπορικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς λόγους. 
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: