Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου για μεροληπτική αντιμετώπιση του συνδυασμού μας, διότι, με την αφελή δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, απέρριψε αίτησή μας με την οποία ζητούμε κοινοποίηση των καταλόγων με τους έχοντες δικαίωμα ψήφου, ως εκπρόσωποι εταιριών-μελών. Η αιτιολόγηση της ανήκουστης αυτής απόφασης της Εκλογικής Επιτροπής έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το γράμμα και πνεύμα του Νόμου, αφού ο ίδιος ο Νομοθέτης προβλέπει για τη σύσταση τόσο...
των Προσωπικών όσο και των Κεφαλαιουχικών Εταιριών την υποβολή αυτών (και των εταίρων τους) στις διατυπώσεις της δημοσιότητας. Ειδικά δε στις Προσωπικές Εταιρίες το Καταστατικό Ίδρυσης και οι τροποποιήσεις αυτού, επί των οποίων μεταξύ άλλων αναφέρονται ρητώς τα ονόματα των εταίρων που συμμετέχουν σε αυτές, καταχωρούνται στα βιβλία Εταιριών των κατά τόπους Πρωτοδικείων, στα οποία έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε πολίτης.
Για ποιά λοιπόν προσωπικά δεδομένα μιλάμε; Δεν ζητήσαμε ούτε οικονομικά στοιχεία, αλλά ούτε και λεπτομέρειες της προσωπικής και οικογενειακής ζωής κανενός…! Όταν δηλαδή κατά τη διενέργεια είτε των Δημοτικών – Περιφερειακών εκλογών είτε των Εθνικών εκλογών διανέμονται νομίμως οι εκλογικοί κατάλογοι σε όλους τους Συνδυασμούς, Κόμματα και υποψηφίους, συντελείται κάποιου είδους παρανομίας λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων; Εάν λοιπόν η Εκλογική Επιτροπή εξακολουθεί να εμμένει στην άδικη και μη σύννομη αυτή απόφασή της, τότε θα πρέπει να εξαιρεθεί ο συνδυασμός του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος έχει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους. Στις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς να γίνονται διακρίσεις υπέρ ή εις βάρος κάποιων από αυτούς. Με τις διαδικασίες αυτές καταπατώνται κατάφορα τα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα τόσων ετών. Ελπίζουμε η εκλογική Επιτροπή να αναιρέσει την απόφασή της αυτή και να επιτρέψει την πρόσβασή στους εκλογικούς καταλόγους σε όλους τους συνδυασμούς.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
"ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: