Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Γεμάτος χρυσό ο νομός Κιλκίς


Η αξία του κοιτάσματος της Βάθης υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 7 δισεκατομμύρια € ενώ η υπολογιζόμενη αξία του νέου κοιτάσματος της Ποντοκερασιάς ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια €.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως ο υφυπουργός Ενέργειας Ι.Μανιάτης μιλώντας στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας εξήγγειλε ότι... εντός του Δεκεμβρίου θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού και χαλκού στην περιοχή Βάθη Κιλκίς ενώ θα γίνει και έρευνα από το ΙΓΜΕ για το γειτονικό κοίτασμα της Ποντοκερασιάς.
Και οι δύο περιοχές ανήκουν στον πρώην Δήμο Κρουσσών ο οποίος με τον Καλλικράτη συνενώθηκε με τον Δήμο Κιλκίς. Οπως δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας "εδώ και χρόνια από έρευνες του ΙΓΜΕ ακούγονται κατά καιρούς οτι υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού, χαλκού και διάφορων μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Κρουσσών. Εμείς σαν δημοτική αρχή είμαστε υπέρ την εκμετάλλευσης του εθνικού πλούτου ώστε να ωφεληθούν οι κάτοικοι όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Ελλάδας. Αυτές οι αγκυλώσεις που καθυστερούν την εξόρυξη πρέπει να σταματήσουν και να σταματήσουν να στέκονται εμπόδια διάφοροι "κολλημένοι". Είμαστε υπέρ της αναπτυξης με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους. Είμαστε ένας νομός ακριτικός, η ανεργία πλήττει όπως σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και μάκαρι να ανοίξουν θέσεις εργασίας".

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

"Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο γαλικός ποταμός θεωρείται χρυσοφόρος ποταμός και αυτή η φημολογία υπάρχει εδώ και χρόνια" μας λέει ο Δήμαρχος και συνεχίζει "οι έρευνες του ΙΓΜΕ έχουν δείξει κάποια πράγματα και μακάρι οι περαιτέρω έρευνες να αναδείξουν τον νομό σε έναν χρυσοφόρο νομό. Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε" http://www.newsit.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια: