Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μπαίνουν για χειρουργείο και ...κάνουν λίφτινγκ!

Στο μικροσκόπιο των Επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας βρίσκονται οι Κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής τεσσάρων δημόσιων νοσοκομείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ώστε να διαπιστωθεί εάν οι επεμβάσεις που διενεργούνται σε αυτές, γίνονται για ιατρικούς ή για.... αισθητικούς λόγους.

 «Γ. Γεννηματάς», «Θριάσιο», ΚΑΤ και «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης υποβάλλονται σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας έπειτα από καταγγελίες για παράνομες πλαστικές επεμβάσεις αμιγώς αισθητικού χαρακτήρα από γιατρούς του ΕΣΥ.

Σημειωτέον ότι οι κοσμητικές επεμβάσεις δεν επιτρέπονται στο υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ και Κλινικών Πλαστικής Χειρουργικής παρά μόνον όταν έχουν συνοδευτική, θεραπευτική χρήση, δηλαδή καλύπτουν αμιγώς ιατρικά προβλήματα. Έτσι, λόγου χάρη, επιτρέπονται οι επεμβάσεις στήθους σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή ή επεμβάσεις στη μύτη όταν υπάρχει δυσχέρεια στην αναπνοή λόγω διαφράγματος κοκ.

Σύμφωνα, ωστόσο, με όσα δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια της μηνιαίας συνάντησης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας «γίνονται κοσμητικές επεμβάσεις παρανόμως και εις βάρος του δημοσίου χρήματος, καθώς χρησιμοποιούνται τα υλικά των δημόσιων νοσοκομείων από μερίδα γιατρών». Μάλιστα, κάλεσε τους διοικητές των προαναφερθέντων νοσοκομείων που παρευρίσκονταν στην αίθουσα να τον ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό για την εικόνα που έχουν σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία τους. «Εμείς έχουμε ήδη κινητοποιηθεί, έχουμε δώσει εντολή να ελεγχθούν οι κλινικές και να παρέμβει όπου χρειαστεί ο Εισαγγελέας» κατέληξε ο υπουργός.

Αυστηρές συστάσεις προς τους διοικητές του ΕΣΥ

Σε «εφημερία» και επαγρύπνηση κάλεσε ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, ζητώντας τους να διενεργούν συνεχείς κι εντατικούς ελέγχους για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών τους.

 «Πρέπει να γνωρίζετε ό,τι γίνεται μέσα στο νοσοκομείο σας. Πρέπει να έχετε εικόνα για τις χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται αλλά και για την κίνηση στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Πρέπει να ελέγξετε τις πλασματικές εφημερίες και τις παράνομες αισθητικές επεμβάσεις»  τόνισε ο υπουργός με αυστηρό ύφος προς τους δεκάδες αξιωματούχους του ΕΣΥ. «Ότι ακούτε μη το παραπέμπετε στις καλένδες», είπε χαρακτηριστικά προς τους διοικητές ο κ. Λοβέρδος.

Αφορμή, όπως είπε, αποτέλεσαν οι διαμάχες και οι έριδες που καταγράφονται τιον τελευταίο μήνα στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του Παίδων «Αγία Σοφία»  που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο της.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: