Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Λοβέρδος

Εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Λοβέρδος Ο Γ.Παπανδρέου θα πρέπει να εκκινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες μίας πιθανής διαδοχής, τόνισε ο υπουργός Υγείας, αλλά "υπάρχουν και τα κορυφαία στελέχη". Αναγκαία μία σύντομη διαδικασία, σημείωσε

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προστέθηκε την Κυριακή στην λίστα των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ...
αναφέρονται σε σαφείς ευθύνες υπουργών για την αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Υπήρξε αστοχία της οικονομικής πολιτικής στις δημόσιες δαπάνες, όπως υποστήριξε μιλώντας την Κυριακή στο κανάλι του ΣΚΑΪ, αλλά και στην πάταξη της γραφειοκρατίας και την εφαρμογή μίας αναπτυξιακής πολιτικής. Για όλα αυτά υπάρχουν ευθύνες υπουργών, όπως παραδέχθηκε.
Στο "καυτό" για το ΠΑΣΟΚ θέμα της ηγεσίας, καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για το αν ο Γ.Παπανδρέου πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του στην προεδρία, ο κ.Λοβέρδος και πάλι εμφανίστηκε προσεκτικός στις δηλώσεις του.
Οι διαδικασίες για την ανάδειξη μίας νέας ηγεσίας στο κόμμα θα πρέπει να ξεκινήσουν με πρωτοβουλία του νυν προέδρου του κόμματος, τόνισε, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε τον κομβικό ρόλο που παίζουν και τα άλλα κορυφαία στελέχη.
Σε κάθε περίπτωση, στο ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της σημερινής κατάστασης, οι όποιες διαδικασίες θα πρέπει να είναι σύντομες, όπως τόνισε, προκρίνοντας μάλιστα και πάλι την εκλογή από τη βάση του κόμματος με κάλπες για μέλη και φίλους, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Εξάλλου, αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι πρέπει να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη και να υπάρξει αύξηση της ρευστότητας στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: