Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Απειλούσε με sms το Μαξίμου για βόμβα

Μέσω του κινητού τηλεφώνου έβγαζε την «αντίδρασή του» προς την κυβερνητική πολιτική ένας 41χρονος που έστελνε απειλητικά μηνύματα για τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου από δήθεν οργάνωση.
Ειδικότερα, στο σύστημα αποστολής σύντομων μηνυμάτων ( SMS ) ατόμων με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιεί η Άμεση Δράσης Αττικής, με την κωδική ονομασία ¨ΕΡΜΗΣ¨, εστάλησαν ...γραπτά μηνύματα τα οποία ανέφεραν για τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου από δήθεν οργάνωση.
Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα μηνύματα είχαν αποσταλεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ιδίως από την τηλεφωνική σύνδεση του 41χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη οικία του, από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν δύο συσκευές κινητού τηλεφώνου καθώς και μία κάρτα SIM της επίμαχης σύνδεσης, στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα των οποίων εντοπίσθηκαν και τα απειλητικά μηνύματα.
Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των όρων του αυτοφώρου. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
http://spnews.gr/koinonia/astynomika/15622-maximou-bomba

Δεν υπάρχουν σχόλια: