Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου: «Στηρίξτε την κυβέρνηση Παπαδήμου»

 Την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου με κάθε τρόπο ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη σύσκεψη που συγκάλεσε με μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και συμμετείχαν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών όταν πήρε το λόγο ...
επιδοκίμασε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της χώρας και χαρακτήρισε την πράξη του «γενναιότητας και ευθύνης». Επίσης ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να αποφύγουν οι υπουργοί τις τριβές με τους συναδέλφους τους από τα άλλα κόμματα και να υπάρξει όσο το δυνατόν ομαλότερη συνεργασία μαζί τους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.
 
Τέλος στη σύσκεψη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριος Δημήτρης Ρέππας, μετά την παρέμβαση του κυρίου Βενιζέλου για την ανάγκη να υπάρξουν ήρεμες σχέσεις με τους υπουργούς της ΝΔ επισήμανε  πως η παρούσα κυβέρνηση είναι πλήρης και όχι κυβέρνηση ειδικού σκοπού – προθάλαμος, όπως προσπαθεί να παρουσιάσει ο κ. Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή την άποψη είχε εκφράσει από το πρωί ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος υποστήριξε πως «αυτή είναι μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης - και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, εμείς θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις…». Επίσης ο κ. Έξαρχος ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: