Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Επικριτικό κείμενο στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την κυβέρνηση

Εκατόν ένα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημήτρη Σακελλάρη, υπογράφουν κείμενο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία θεωρούν ότι είναι μια «συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. και ακροδεξιάς», και τάσσονται κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην... κυβέρνηση.

Τα στελέχη αυτά προέρχονται κατά βάση από τη νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ανήκουν σε μια άτυπη κίνηση, την αποκαλούμενη «Πρωτοβουλία για την προοδευτική έξοδο από την κρίση» , η οποία έχει σχέσεις με την «Αριστερή Πρωτοβουλία», της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.


Μεταξύ αυτών που υπογράφουν υπάρχουν αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος και κοινωνικά στελέχη.


Οι υπογράφοντες επικρίνουν την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν «νεοφιλελεύθερη», μια πολιτική η οποία «δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση».


Επίσης υποστηρίζουν ότι, αντί να σχηματιστεί η σημερινή κυβέρνηση, θα έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. 
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: