Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Δικαστικός υπάλληλος "κούρεψε" την ποινή κατάδικης για να τσεπώσει τη διαφορά


Υπάλληλος που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσ/νίκης φέρεται ότι τροποποίησε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης που προορίζονταν για τη ΔΟΥ προκειμένου να καρπωθεί τη διαφορά.
Πιο ειδικά, η υπόθεση αφορούσε 62χρονη επιχειρηματία που καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 ετών για μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ. Η γυναίκα κατέθεσε το σύνολο των χρημάτων, ύψους 10.774 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στην ποινή, για να αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, ο υπάλληλος ....
που εργάζεται στο γραφείο εκκαθάρισης κατηγορείται ότι «κούρεψε» την ποινή, σε 3 μήνες, που αντιστοιχούσε σε χρηματικό ποσό 1.071 ευρώ, παρακρατώντας τη διαφορά των 9.703 ευρώ.
Την πράξη του εντόπισε εισαγγελέας μετά την προθυμία του να εξυπηρετήσει το προπερασμένο Σάββατο την 62χρονη γυναίκα, ενώ κατά την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε η «κομπίνα» κι από το διπλότυπο είσπραξης που εκδόθηκε.
Κατόπιν, ο υπάλληλος, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, έσπευσε να καταβάλλει το παρακρατηθέν ποσό καταθέτοντας επιταγή στη ΔΟΥ.
Πάντως, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διετάχθη έρευνα στο ΣΔΟΕ για να ερευνηθούν προηγούμενες παρόμοιες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: