Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου

Με την ευρεία πλειοψηφία των 255 ψήφων εμπιστοσύνης ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Αναλυτικά, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου εξέφρασαν τα μέλη των ...Κ.Ο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλσα Παπαδημητρίου, Μιλένα Αποστολάκη και Σωτήρης Χατζηγάκης, Γιώργος Λιάνης.

Να σημειωθεί ότι από την ΝΔ καταψήφισε ο κ. Παναγιώτης Καμμένος ο οποίος διεγράφη τελικά από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν οι κ.κ. Χρήστος Κατσούρας και Τσετίν Μάνταζι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τίθεται θέμα διαγραφή τους. 

Επιπροσθέτως, καταψήφισαν 38 βουλευτές. Πρόκειται για τους  βουλευτές του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, εκείνους της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι (πρώην ΠΑΣΟΚ).

Απόντες ήταν οι : Κατερίνα Περλεπέ (ΠΑΣΟΚ), Τάσος Σιδηρόπουλος (ΠΑΣΟΚ) Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), Σκοπελίτης (ΚΚΕ), Ζιώγας (ΚΚΕ), Μαυρίκος (ΚΚΕ) και Γρηγόρης Ψαριανός (ανεξάρτητος).

Πάντως, ο κ. Ψαριανός εξήγησε ότι «απείχα συνειδητά. Δεν ήθελα ούτε να καταψηφίσω ούτε να υπερψηφίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: