Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Δεν θα είναι πολλές οι μέρες του ΠΑΣΟΚ»

«Λέω ευθαρσώς, όλα αυτά τα ζητήματα δεν είναι μόνο η αλλαγή ηγεσίας είναι πάρα πολλά, ανασυγκρότησης. Δηλαδή ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη μεταπολίτευση», παρατήρησε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Αυτό που έχουμε ως δίλημμα στο ΠΑΣΟΚ είναι θα τα αλλάξουμε όλα πραγματικά αυτή τη φορά ή ...θα τελειώσουμε; Είναι ένα δίλημμα, δεν αφορά μόνο πρόσωπα, δεν αφορά μόνο δομές, αφορά λειτουργία, αφορά πολιτικές, και άξονες πάνω στους οποίους εφαρμόζονται πολιτικές και μέσα στον ........
κομματικό χώρο, αφορά όπως είπα ριζική αλλαγή. Ή λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση ή δυστυχώς δεν θα είναι πολλές οι μέρες του», παρατήρησε, λέγοντας ακόμη πως «η μεταπολίτευση τελείωσε, τελεύτησε τον βίο πάμε σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα, ήδη νομίζω ότι είναι στα σκαριά εδώ και μήνες και τέτοιες συζητήσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει συζητήσεις και πρωτοβουλίες, αλλά βεβαίως και σε άλλους χώρους. Νομίζω ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ως προς αυτό συνιστά ευκαιρία και όχι κίνδυνο, ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα, ευκαιρία για τη χώρα».

Σχολιάζοντας το νέο μεταβατικό σχήμα εκτίμησε πως τίποτα δεν είναι χωρίς κίνδυνο και κάθε τι καινούριο ενέχει βεβαίως και πολλά ρίσκα. «Η κυβέρνηση αυτή πιστεύω ότι και θα μακροημερεύσει με την έννοια ότι θα κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει, θα φτάσουμε το Φλεβάρη ή αρχές Μάρτη, το 19 είναι μια όντως ενδεικτική ημερομηνία, δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθούμε με τη ΝΔ σε αυτό, μακάρι εγώ λέω να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, ποιος δεν το θέλει; Ωστόσο, λέω ότι θα μακροημερεύσει χωρίς να υπονομευτεί, γιατί αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα και ο κίνδυνος», είπε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

apo to stoma sou kai stou theou to auti.oust re pasokia