Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Οριστικό "φρένο" από Άρειο Πάγο στη μονιμοποίηση συμβασιούχων προσληφθέντων μετά το 2001 εκτός ΑΣΕΠ

Image
O Άρειος Πάγος τερματίζει οριστικά τις προσδοκίες για μονιμοποίηση πολλών χιλιάδων συμβασιούχων που προσλήφθηκαν μετά τον Απρίλιο του 2001, οπότε και άρχισαν να ισχύουν οι απαγορευτικές διατάξεις του Συντάγματος.
Με σειρά αποφάσεών του, το εργατικό τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου δικαιώνει όσους συμβασιούχους είχαν προσληφθεί πριν από τον Απρίλιο του 2001 κρίνοντας ότι γι' αυτούς είναι συνταγματικά ανεκτή η μονιμοποίησή τους, ενώ αντίθετα αποκρούει τις αγωγές όσων... προσλήφθηκαν μεταγενέστερα, αφού δέχεται ότι γι' αυτούς ισχύει η διάταξη του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, επιτρέποντας προσλήψεις μόνο μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Μεγάλη απογοήτευση αποτελεί η εν λόγω απόφαση για τις νεότερες γενιές των συμβασιούχων, καθώς μέσα στο καλοκαίρι ο Άρειος Πάγος είχε δώσει βάσιμες ελπίδες για τη δικαίωση ακόμα περισσότερων συμβασιούχων, αφού είχε δεχθεί τη μονιμοποίηση υπαλλήλου που είχε υπογράψει την πρώτη σύμβαση το 2000 και μετά από διακοπή της εργασιακής σχέσης είχε συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με ανανεούμενες συμβάσεις για μερικά χρόνια.
Με χθεσινή απόφασή του, ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δικαίωσε μεν 34 μουσικούς του Δήμου Αθηναίων (παρά την αρχική δυσμενή γι' αυτούς εισήγηση), ενώ έβαλε "φρένο" στη μονιμοποίηση ενός από αυτούς, γιατί είχε προσληφθεί την 1-11-01, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του που είχαν προσληφθεί το διάστημα 1997-2000.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: