Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Με...κουπόνια θα τρώνε οι μαθητές

Με… κουπόνια θα τρώνε οι μαθητές από τα κυλικεία των σχολείων τους σε περιοχές με χαμηλούς οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες.
Όπως σας είχαμε πει στο star.gr, το τρομακτικό φαινόμενο με παιδιά να λιποθυμούν από ασιτία συνεχώς αυξάνεται. Οι δάσκαλοι είναι σε απόγνωση, αφού κινδυνεύει η ζωή πολλών... παιδιών, των οποίων οι γονείς έχουν μείνει άνεργοι, ενώ οι επιδόσεις τους στα μαθήματα, όπως είναι φυσικό μειώνονται.

Από ότι φαίνεται το πήρε χαμπάρι το υπουργείο Παιδείας και ετοιμάζει πρόγραμμα στήριξης των μαθητών. Σύμφωνα με το Βήμα, θα μοιράζονται κουπόνια σε σχολεία με χαμηλούς δείκτες, αξίας 2 ή 3 ευρώ, προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να φάνε έστω ένα σάντουιτς και ένα χυμό ή γάλα.

Ποια σχολεία θα ενταχθούν στο πρόγραμμα

Τα σχολεία που θα επιλεγούν θα μπουν στο πρόγραμμα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. Ήδη νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα έχουν επιλεγεί, για να ενταχθούν στο πρόγραµµα.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: