Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

«Τα δαχτυλίδια έχουν τελειώσει»

«Τα δαχτυλίδια έχουν τελειώσει και ευελπιστώ ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ έναρξη των οποίων φέρει πλήρως ο πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου», δήλωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ Flash 96.

«Η κοινωνία έχει ξεπεράσει το ισχύον πολιτικό σύστημα το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί σε...
νέα δεδομένα που απορρέουν τόσο από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις όσο και από τις κοινωνικές διεργασίες οι οποίες γίνονται στη χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ακολουθήσει τις κατοχυρωμένες από το καταστατικό του διαδικασίες. Ανοικτές διαδικασίες, ανοικτό πολιτικό και κοινωνικό διάλογο, νέες οργανωτικές δομές. Σε όλη αυτή την πολιτική διεργασία πρέπει να κινητοποιηθούν νέα πρόσωπα, μάχιμα και αναγνωρίσιμα, ενώ να στηθούν κάλπες σε κάθε χωριό , σε κάθε πόλη της χώρας. Το "πού ντο, πού ντο το δαχτυλίδι" έχει πλέον τελειώσει, δεν υπάρχουν πλέον δαχτυλίδια. Υπάρχουν αρχές και διαδικασίες», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η κ. Μπατζελή ανέφερε τα εξής: «Οι αποφάσεις ήταν αναμενόμενες, άτολμες. Η Ευρώπη δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο επανίδρυσης της, για μια Ευρώπη συνοχής και αλληλεγγύης, αλλά φαίνεται ότι θα λειτουργεί πλέον με βάση τους κανόνες της αγοράς, τους κανόνες διαχείρισης του δημόσιου χρέους και μίας «ελεγχόμενης» λιτότητας. Αν ισχύσουν πλήρως αυτά τα οποία φαίνεται ότι σχεδιάζονται για τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε, τότε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου τίθεται σε κίνδυνο ενώ το haircut και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα επαναπροσδιορίζονται. Κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν γιατί η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και όχι μέσω του Μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υποστήριξης, ο οποίος ενεργοποιείται ήδη από τον Ιούλιο του 2012 και θα στηρίζει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χώρες όπου το δημόσιο χρέος τους θεωρείται μη βιώσιμο. Υπάρχει πλέον κίνδυνος η κρίση στην Ευρώπη να συμπαρασύρει και τη χώρα μας». 

zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: