Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτούνται ένας-ένας οι πρώην βουλευτές από τα αναδρομικά

Αλυσιδωτές ήταν οι αντιδράσεις για το θέμα με τις διεκδικήσεις πρώην βουλευτών για αναδρομικά  με αποτέλεσμα ένας-ένας να προβαίνουν σε δηλώσεις ή ανακοινώσεις με τις οποίες παραιτούνται του δικαιώματος.
Με την κριτική να είναι έντονη και να προέρχεται κυριολεκτικά από παντού, ακόμη και από συναδέλφους των 117 πρώην βουλευτών που μιλούσαν για νόμιμη αλλά εκτός ηθικής... κίνηση, από το πρωί οι δικαιούχοι έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί επί του θέματος, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι την αποδέχονται.

Παραιτούνται ένας-ένας του δικαιώματος μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Ήδη είχαν παραιτηθεί από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Λιάπης και Λεωνίδας Τζανής αλλά και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Μιλώντας στο Βήμα FM ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να εγείρει αξιώσεις έναντι του Δημοσίου και αναφέρθηκε σε μία απόφαση που είχε πάρει από την πρώτη στιγμή. Ανάλογου ύφους είναι και η ανακοίνωση του Γιάννη Καψή, ο οποίος σημείωσε ότι σε ανύποπτο χρόνο και ενώ είχαν δικαιωθεί οι προσφυγές του, εκχώρησε την οποιαδήποτε αναδρομική αμοιβή στο ταμείο για την Καταπολέμηση του Χρέους που έχει ανοίξει η Βουλή.

«Με έκπληξη είδα το όνομά μου να περιλαμβάνεται σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν  αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο. Από τον Μάρτιο του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών» τόνισε εξάλλου ο πρώην βουλευτής και υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, προσθέτοντας το όνομα του στη λίστα όσων απαρνούνται τα αναδρομικά. Έκπληκτος για την αναφορά του ονόματος του σε αυτούς που εγείρουν αξιώσεις αναδρομικών αμοιβών δήλωσε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας σε ανακοίνωση ότι έχει παραιτηθεί «από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών από τη Βουλή των Ελλήνων από τις αρχές του 2010». 

«Οι συνθήκες του 2007, όταν είχα κάνει την αγωγή ήταν διαφορετικές. Έχω δώσει εντολή να αποσυρθεί η αγωγή εδώ και καιρό. Εάν δεν έχει γίνει, θα το κάνω σήμερα», δήλωσε από την πλευρά του στo aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Βόλβης και πρώην βουλευτής Δημήτρης Γαλαμάτης, ενώ σε δήλώση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι έχει παραιτηθεί των αναδρομικών προέβη και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Το ίδιο έκανε με ανακοίνωσή του και ο Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ ο πρώην βουλευτής Π. Μελάς, τέλος, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, δήλωσε ότι έκανε αγωγή όταν δεν υπήρχε οικονομική κρίση και ότι πλέον αδιαφόρησε για τα χρήματα αυτά, καθώς πίστευε ότι δεν θα δοθούν.

Και οι εν ενεργεία ξεκαθαρίζουν το τοπίο

Την ίδια ώρα και εν ενεργεία βουλευτές που περιλαμβάνονται στη λίστα τονίζουν ότι δε θα θέσουν θέμα αναδρομικών. Δηλώσεις παραίτησης από κάθε αξίωση έχουν κάνει οι βουλευτές Αχαΐας Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος (σύμφωνα με την Πελοπόννησο) αλλά και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις είχαν γίνει σε ανύποπτο χρόνο και υπό άλλες οικονομικές συνθήκες.

Συνάδελφοι τους, πάντως, με δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης κάνουν από το πρωί λόγο για παράλογες διεκδικήσεις σε δύσκολους οικονομικά καιρούς. «Τη στιγμή που ο κόσμος υποφέρει, όπου πραγματικά υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην κοινωνία, κανένας δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί με τέτοιου είδους διεκδικήσεις» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον Βήμα FM, ενώ για «ηθική καταδίκη της ενέργειάς τους» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
star.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: