Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Γι αυτό ο Σίμος θα είναι για πάντα δήμαρχος...

Έμφαση στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αξιοποίησης όλων των μορφών ανακύκλωσης και της ανάδειξης των εναλλακτικών ενεργειακών πόρων, δίνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Μέσα από ένα διευρυμένο δίκτυο... πρωτοβουλιών ανοιχτών οριζόντων, ιδιαίτερη βαρύτητα επιδεικνύεται στη μύηση των παιδιών και των νέων που ως αυριανοί πολίτες θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν με τη στάση τους τις εξελίξεις στο κρίσιμο αυτό θέμα.
«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι για μας τρόπος ζωής, στάση ζωής. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε τα πάντα ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που απειλούν το οικοσύστημα. Στην κατεύθυνση αυτή κρίσιμος είναι ο ρόλος της νέας γενιάς την οποία οφείλουμε να εξοπλίσουμε με γνώση και να καλλιεργήσουμε την αναγκαία ευαισθησία», τονίζει με κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Και το μήνυμα αυτό θα διαχυθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη σχολική κοινότητα, αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα, με πρώτους δέκτες τους μαθητές Σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Παύλου, όπου θα κληθούν να γνωρίσουν τα οφέλη από την ανακύκλωση των μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδα), από τα οποία μπορεί να παραχθεί βιοκαύσιμο (πετρέλαιο).
Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, αύριο Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011, στις 11 π.μ., κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Σ.Δανιηλίδη θα επισκεφθεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Παύλου όπου θα ενημερώσουν τους μαθητές για τη δυνατότητα παραγωγής βιοκαυσίμων από απόβλητα μαγειρικά έλαια. Ταυτόχρονα, θα παραδώσουν σε όλους ειδικά δοχεία των πέντε λίτρων, στα οποία θα συλλέγονται τα τηγανόλαδα για να οδηγηθούν στη συνέχεια στην ανακύκλωση και την αξιοποίησή τους.
Η δράση θα συνεχισθεί την Παρασκευή 16.12.2011, με την επίσκεψη μαθητών σχολείου του δήμου στο ΤΕΙ Κοζάνης, όπου στο ειδικό εργαστήριο δυναμικής, με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος, θα παραδοθούν 150 δοχεία με τηγανόλαδα, συνολικής ποσότητας 750 λίτρων. Εκεί την πολυμελή μαθητική αποστολή θα υποδεχτεί ο πρόεδρος του τεχνολογικού ιδρύματος Γιώργος Χαραλαμπίδης και ο καθηγητής μηχνολογίας και μηχανικής Γιάννης Κάρμαλης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους μαθητές τη διαδικασία επεξεργασίας των μαγειρικών ελαίων και παραγωγής πετρελαίου, για να επιστραφεί στο δήμο το αποτέλεσμα της ανακύκλωσης που είναι η αντίστοιχη ποσόστητα πετρελαίου (750 λίτρα). Αυτή θα προωθηθεί σε σχολείο που χρησιμοποιεί πετρέλαιο για τη θέρμανσή του.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμος Συκεών είναι από τους πρώτους που υλοποιεί εδώ και χρόνια το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και αξιοποίησης τωνμαγειρικών ελαίων, το οποίο τώρα επεκτείνεται σε όλες της Ενότητες του νέου διευρυμένου δήμου, όπως επίσης και η δυναμικότερη αξιοποίηση όλων των άλλων μορφών ανακύκλωσης (μπλε κάδος, χουμοποίηση, ηλεκτρικών συσκευών και μπαταρίας, κλπ.).

Read more: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: