Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Στο άρθρο 99 η εταιρεία Κου-Κου!

Δεκτή έγινε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η επικύρωση της διαδικασίας συνδιαλλαγής και η εταιρία Κου-Κου εντάσσεται πλέον στην προστασία του άρθρου 99.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρίας και απέρριψε τις παρεμβάσεις (από τις ΑΤΕ, Εμπορική και Marfin), επιτρέποντας έτσι... στην επιχείρηση, στην οποία αναγνωρίζει δυνατότητες ανάκαμψης, να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, εφόσον βέβαια ανταποκρίνεται στα όσα έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της προκειμένου να δεχτούν το «κούρεμα» (κατά μέσο όρο 37%) των οφειλών της εταιρίας προς αυτούς.

Η εταιρεία, μετά την καθαρογραφή της απόφασης και την τελεσιδικία της υπόθεσης, δηλαδή περί τις αρχές Ιανουαρίου, θα πρέπει να αρχίσει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της, ενώ σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να αξιοποιήσει το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος και να υποβάλει αίτημα προς το Yπουργείο Οικονομικών για να τύχει ειδικής μεταχείρισης. Ειδικότερα, θα αιτηθεί την αναστολή καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την παράλληλη ρύθμιση των υποχρεώσεών της σε βάθος χρόνου. Μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που έχουν ενταχθεί στο άρθρο 99 είναι οι Αφοί Μεσοχωρίτη ΑΤΕ, Dirent leasing, Ζαχαριάδης & Σία και Ζελιαλίδης Α.Ε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: