Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ "PAC MAN " ΠΟΥ "ΤΡΩΕΙ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΜΥΛΙΑ..

Το γνωστό τερατάκι στα ηλεκτρονικά παιχνίδια Pacman που καταπίνει ότι βρει μπροστά του, θυμίζει η Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους, που διεκδικεί 1.325 στρέμματα σε περιοχή - φιλέτο της Χαλκιδικής, την Ορμύλια, στην οποία υπάρχει μεταξύ άλλων και παιδική κατασκήνωση για ανάπηρα παιδιά.
Σε αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ....η Μονή για να πάρει στα χέρια της την έκταση της κατασκήνωσης, αναφέρονται τα εξής:
«Αν εμείς εκμεταλλευόμασταν τις κατασκηνώσεις των παιδιών αυτών, θα εισπράτταμε για το 2007 καθαρό μίσθωμα 120.000 ευρώ, για το 2008 125.000 ευρώ, για το 2009 132.000 ευρώ. Δηλαδή σε τρία χρόνια χάσαμε 378.000 ευρώ».
Ο αντιδήμαρχος Ορμύλιας κ. Γ. Ζανάκος είχε δηλώσει προ καιρού: «Αυτοί οι άγιοι μεσίτες δεν ξέρουν τι θέλουν και τι ζητάνε κάθε μέρα και θέλουν να τα πάρουν όλα στην καλύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Κάθε λίγο οδηγούν 4-4 άτομα στα δικαστήρια για να μας αναγκάσουν όλους να παραιτηθούμε από τα κτήματά μας».
Να σημειωθεί ότι η κατασκήνωση για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες, λειτουργεί από το 1965. Είχε παραχωρηθεί από το δημόσιο στο υπουργείο υγείας, αλλά τώρα οι καλόγεροι της Μονής παρουσιάζουν χρυσόβουλα του 1600 από τον Σουλτάνο και υποστηρίζουν ότι είναι περιουσία της Μονής.
Η εκπρόσωπος της διαδημοτικής κίνησης «Χαλκιδική ΣΟΣ», Κυριακή Μάλαμα, καταγγέλλει ότι πολλά μοναστήρια στη Χαλκιδική διεκδίκησαν δικαστικά περίπου 100.000 στρέμματα του Αγίου Όρυς και της γύρω περιοχής, κέρδισαν τις δίκες λόγω των χρυσόβουλων που παρουσίασαν από την εποχή της Τουρκοκρατίας και εν συνεχεία μεταπούλησαν τις εκτάσεις αυτές σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: