Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΧΩΡΕΙ Η ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ..ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ



Εργώδη προσπάθεια καταβάλλουν κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να σταματήσει η έντονη φημολογία περί εκλογών, τουλάχιστον μέχρι την Εθνική Συνδιάσκεψη του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο δεν αποκλείουν οι ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός να προβεί σε αλλαγές στην κυβέρνηση, αφού εκτιμάται ότι σύντομα θα αναζητηθεί τρόπος να βγει από αδιέξοδα τα οποία έχουν περιπέσει πολλοί υπουργοί.

Το πρώτο παράδειγμα που δημιουργεί ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι το νομοσχέδιο για τις περιοχές natura. Πολλοί βουλευτές που απειλούν να μην το ψηφίσουν.... παρά τις αλλαγές της υπουργού Περιβάλλοντος κας Τίνας Μπιρμπίλη, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους μιλάνε για αδυναμία συνεννόησης με την υπουργό.

Θέμα συντονισμού, επίσης, έθεσε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, χωρίς όμως τα καρφιά του να αγγίζουν τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος φαίνεται να παραμένει πανίσχυρος. Η αφορμή υπήρξε στην ασυνεννοησία μεταξύ του υφυπουργού κ. Ντόλιου με τον πολιτικό του προϊστάμενο, αλλά και με την κα Τίνα Μπιρμπίλη. Το θέμα Ντόλιου ανέδειξε το πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης. Σε περίπτωση ανασχηματισμού άμεσα, θεωρείται βέβαιη η απομάκρυνση του κ. Ντόλιου, ο οποίος εκνεύρισε πέρα από τον κ. Ραγκούση, αλλά και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, αφού παρά τις σαφείς κατευθύνσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν, έκανε του κεφαλιού του...

Οι αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο θεωρούνται επιβεβλημένες. Οι αστοχίες και οι διαφωνίες με την τρόικα, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά για να αναχαιτίσει το ιταμό ύφος των εκπροσώπων των δανειστών μας στην Ελλάδα. Όταν ο θόρυβος κόπασε πολλοί αναρωτήθηκαν αν το «σόου» της συνέντευξης τύπου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, δεδομένου ότι μόλις μία ώρα πριν την συνέντευξη έλαβε χώρα σύσκεψη των τροϊκανών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η είσοδος νέων προσώπων είναι ένα ακόμα ζητούμενο. Στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι λόγω των συνθηκών τα πολιτικά πρόσωπα «καίγονται» γρήγορα επικοινωνιακά. Η ανάγκη αλλαγών και «φρεσκαρίσματος» του κυβερνητικού προφίλ φαίνεται να γίνεται επιτακτική. Πολλά μέλη της κυβέρνησης δείχνουν σημάδια κόπωσης, ενώ δεν κρύβουν και την απροθυμία τους να στηρίζουν τις δύσκολες κυβερνητικές επιλογές.

Εν τούτοις στην παρούσα οικονομική φάση δεν θα πρέπει να αποκλείεται τίποτα. Μια απρόβλεπτη εξέλιξη ίσως οδηγήσει τη χώρα στην κάλπη, παρά τις όποιες επίσημες και καθημερινές διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιώργου Πεταλωτή από το βήμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: