Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ!!!

«Ελάτε να μας πάρετε. Ένοπλοι κάνουν πλιάτσικο στα μαγαζιά μας» φωνάζουν οι Έλληνες της Λιβύης αφού εικόνες φρίκης καταγράφονται στη χώρα με την κατάσταση να είναι πραγματικά εκτός ελέγχου... Το βράδυ της Δευτέρας αεροπλάνα, βομβάρδισαν την Τρίπολη, πρωτεύουσα της χώρας, με αποτέλεσμα οι νεκροί να έχουν ξεπεράσει τους 400. Μόνο χθες «έπεσαν» νεκροί 160 άνθρωποι!!!

Ο Ομάρ Καντάφι, που φήμες τον ήθελαν..... να έχει εγκαταλείψει την χώρα και να βρίσκεται καθ΄οδόν για τη Βενεζουέλα, έκανε μία σύντομη δήλωση τα ξημερώματα στο κρατικό κανάλι. «Είμαι στην Τρίπολη. Δεν έχω φύγει για την Βενεζουέλα» είπε, ενώ βρισκόταν κάτω από μια μεγάλη ομπρέλα, βγαίνοντας από την μπροστινή θέση ενός οχήματος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες λοιπόν, το απόγευμα της Δευτέρας μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων, ενώ στην πρωτεύουσα έχει κοπεί το νερό και το φως.


Οι κάτοικοι ζουν δραματικές στιγμές, αφού, «όποιος κινείται, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, θα τον χτυπήσουν», όπως χαρακτηριστικά είπε κάτοικος της περιοχής στο Αλ Τζαζίρα.


Αναφορές επιμένουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου και σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες και αιματηρότερες συγκρούσεις τις προηγούμενες ημέρες, η Βεγγάζη βρίσκεται πλέον στα χέρια της αντιπολίτευσης.



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συνεδριάσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να συζητήσει την κρίση στη Λιβύη, ενώ ο Ιμπραίμ Νταμπασί και άλλοι αξιωματούχοι, από την διπλωματική αποστολή της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την προσχώρησή τους στο πλευρό των διαδηλωτών και κάλεσαν τον στρατό της χώρας να συμμαχήσει με τους πολίτες για να διώξουν τον Μουαμάρ Καντάφι από την ηγεσία της χώρας μετά από 42 χρόνια.


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και ο αρχηγός του Στρατού έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σύμφωνα με κάποιες διαρροές, όποιοι στρατιώτες αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές για πυρ κατά των διαδηλωτών, εκτελούνται.
Το βράδυ της Δευτέρας μία ομάδα υψηλόβαθμων βαθμοφόρων του στρατού της Λιβύης έβγαλε ανακοίνωση με την οποία προσκαλεί τους συναδέλφους τους και τους στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να συμμαχήσουν με τους πολίτες για να εκδιώξουν τον Μουαμάρ Καντάφι από την ηγεσία της Λιβύης, σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Αραμπίγια

Δεν υπάρχουν σχόλια: