Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ


Τριάντα έξι άτομα εμπλέκονται σε κύκλωμα απάτης και πλαστογραφίας που εξάρθρωσε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, το οποίο δρούσε επί διετία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως έγινε γνωστό, 17 από τους 36 δράστες, κάτοικοι των περιοχών Δράμας, Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αττικής, εντόπιζε άτομα-συνεργούς, τα οποία ζούσαν.... σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας και επιθυμούσαν να τους χορηγηθεί δάνειο, χωρίς ωστόσο να έχουν τα εχέγγυα δανειοδότησης που απαιτούν οι τράπεζες.


Εν συνεχεία, τους εφοδίαζαν με πλαστά δικαιολογητικά δανειοδότησης και τους συνόδευαν σε τραπεζικά καταστήματα, όπου προέβαιναν στη σύναψη δανείων.


Τους οδηγούσαν επίσης σε εμπορικές επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας, κλπ. στις πόλεις της Αθήνας, της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, των Σερρών και της Καρδίτσας, όπου προέβαιναν στην αγορά αυτοκινήτων και εμπορευμάτων.


Τα ίδια άτομα κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος από τα εκταμιευθέντα χρηματικά ποσά των δανείων, καθώς επίσης και τα εμπορεύματα που προέρχονταν από τις παράνομες συναλλαγές σε επιχειρήσεις, ενώ οι λοιποί 19 δράστες που ήταν άτομα με ελάχιστα ή καθόλου εισοδήματα παρουσιάζονταν ως δανειολήπτες επωφελούμενοι μικρά χρηματικά ποσά.


Από τη διενεργούμενη προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το ύψος της συνολικής απάτης ανέρχεται στα 72.737 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, προκειμένου η υπόθεση να διαλευκανθεί πλήρως. 
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: