Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, 1 ΣΤΟΥΣ 5 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Φρένο σε κάθε διορισµό στο Δηµόσιο βάζει ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, προκειµένου να διασφαλιστεί απαρέγκλιτα η τήρηση του κανόνα «µία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

Όλοι οι φορείς του Δηµοσίου καλούνται µε εγκύκλιο του υπουργού εσωτερικών να µην προβούν σε διορισµό ή πρόσληψη προσωπικού µέχρις ότου εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον καθορισµό των προτεραιοτήτων στην κάλυψη αναγκών καθώς και των θέσεων που θα εγκριθούν.... τελικώς ανά φορέα και υπηρεσία.

άπό τα υπουργεία και άλλους φορείς έχουν ήδη υποβληθεί αιτήµατα για περίπου 16.000 θέσεις µόνιµου προσωπικού, εκ των οποίων θα ικανοποιηθεί η κάλυψη µόνο 10.600 θέσεων, σύµφωνα µε τον κανόνα.

Σηµειώνεται πως στον κανόνα τού «ένα προς πέντε» περιλαµβάνονται εκτός από τις νέες προσλήψεις και οι µετατάξεις, οι διορισµοί επιτυχόντων σε διαγωνισµούς του ΆΣΕΠ – που βάσει νοµοθετικής ρύθµισης γίνονται πλέον σταδιακά – καθώς και οι διορισµοί που επιτάσσονται από ειδικές διαδικασίες (π.χ. δικαστικών αποφάσεων).

Για τον λόγο αυτό, η εγκύκλιος ορίζει πως οι φορείς οφείλουν «να µην προβούν στην έκδοση και δηµοσίευση αποφάσεων διορισµού/πρόσληψης προσωπικού (διοριστέων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΆΣΕΠ µε οριστικά αποτελέσµατα) καθώς επίσης και οποιασδήποτε άλλης απόφασης διορισµού προσωπικού (µονίµου και αορίστου χρόνου) βάσει ειδικών διατάξεων, πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του υπουργού εσωτερικών και του υπουργού οικονοµικών».

παράλληλα, επισηµαίνεται πως στον κανόνα υπάγονται και οι προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθµίδων εκπαίδευσης, για τα Σώµατα άσφαλείας, για το Λιµενικό Σώµα καθώς και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τοµέα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: