Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Στοιχεία για χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης παρέδωσε στην αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μ. Κυβέλου, ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργείται για τα κονδύλια, τα οποία έχουν διατεθεί σε αυτού του...

είδους τις οργανώσεις.

Πρόκειται για την Οικολογική Κίνηση Δράμας, που φέρεται να έχει εισπράξει 532.500 ευρώ τη χρονική περίοδο 2002-2003, κάτι που μέλη της οργάνωσης αρνήθηκαν σε επικοινωνία τους με τον κ. Ντινόπουλο υποστηρίζοντας ότι το ποσό αυτό ουδέποτε μπήκε στα ταμεία της Κίνησης.

Στον φάκελο του βουλευτή περιέχονται οι δύο συμβάσεις χρηματοδότησης, που είχε υπογράψει με το Υπουργείο Εξωτερικών η Οικολογική Οργάνωση Δράμας, τα επίμαχα έτη.

Από τις συμβάσεις προκύπτει ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ήταν 105.000 ευρώ, από τα οποία η Κίνηση, τελικώς, εισέπραξε 84.000 ευρώ, καθώς δε εκταμιεύθηκε ποτέ η τελευταία δόση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο, ο αρμόδιος υπουργός, Δ. Δρούτσας, βάσει των στοιχείων του υπουργείου βεβαιώνει ότι από τα ταμεία του υπουργείου Εξωτερικών βγήκε το ποσό των 532.500 ευρώ. Έτσι, κατά τον βουλευτή, υπάρχει διαφορά 448.500 ευρώ τα οποία «έφυγαν» προφανώς από τα ταμεία του υπουργείου, αλλά δεν πήγαν στη Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: