Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

16 ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΑ 19 ΧΡΟΝΟ

Ποινικό σωφρονισμό 16 χρόνων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στην Κασσαβέτεια επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης σε βάρος αλλοδαπού μαθητή ο οποίος το Μάιο του 2010 συμμετείχε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 19χρονου ομογενή από τη Γεωργία.
Ο κατηγορούμενος μαζί με άλλα δύο άτομα, για τα οποία διαχωρίστηκε η δικογραφία, φέρονται ότι επιτέθηκαν ......στο θύμα προκειμένου να του αφαιρέσουν το ρολόι που φορούσε! Το περιστατικό εκτυλίχτηκε στη συμβολή των οδών Ψαρών και Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή του Ιπποκρατείου, όπου οι δράστες αποφάσισαν ότι ήταν το κατάλληλο σημείο για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο τον πλησίασαν από πίσω, ενώ ο ένας από αυτούς βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του και τον αιφνιδίασε δίνοντάς του μία γροθιά στο πρόσωπο.
Ο 19χρονος σερβιτόρος έπεσε στο έδαφος, ενώ μόλις πήγε να σηκωθεί και πάλι στα πόδια του, δέχτηκε νέα επίθεση με κλοτσιές και γροθιές. Οι δράστες άρπαξαν το ρολόι του, το πορτοφόλι και τα δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο ένας από αυτούς γύρισε πάλι προς τα πίσω και του έδωσε μία δυνατή κλοτσιά στο κεφάλι αφήνοντάς τον αναίσθητο. Ο νεαρός μεταφέρθηκε νεκρός σε νοσοκομείο, ενώ και ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή απέδωσε το θάνατό του σε άγριο ξυλοδαρμό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου που διατάχθηκε για τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που αφαιρέθηκαν από το θύμα. Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 18χρονος σήμερα κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στο επεισόδιο που έγινε είχαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.
Πηγή: αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: