Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο  υπουργός οικονομικών με συνέντευξή του στη Realnews δηλώνει ότι δεν υπάρχουν λόγοι παραίτησής του τονίζοντας: «Η φυγή από τα προβλήματα δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Λόγος παραίτησης για μένα θα ήταν να μην μπορώ να στηρίξω  τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία υπηρετώ, και μέχρι σήμερα , δεν έχω νιώσει καμιά στιγμή αδυναμία  να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας».
Με δεδομένο αυτό το πολιτικό κλίμα ο πρωθυπουργός, μιλώντας με συνεργάτες του, φέρεται να .....απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ωστόσο συνομιλητές του εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τελικές αποφάσεις για την οικονομία.

Την ίδια ώρα δύο δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας όμως σημαντική φθορά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τη  Realnews, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 1,9% και συγκεντρώνει  23,2%, έναντι 21, 3% της ΝΔ, ενώ στη Βουλή μπαίνουν μόνο πέντε κόμματα.

Αντίθετα σύμφωνα με την έρευνα της MARC για το «Έθνος της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ, με τις αναγωγές, προηγείται  με 6,1%, συγκεντρώνοντας 33,5% έναντι 27,4 της ΝΔ. Αναλυτικά σύμφωνα με την έρευνα της MARC τα κόμματα καταλαμβάνουν: ΠΑΣΟΚ 26,1%, ΝΔ 21,5%, ΚΚΕ 7,9%, ΛΑΟΣ 5,9%, ΣΥΡΙΖΑ 3,5%, ΔΗ.ΣΥ 3,3%,  Δημοκρατική Αριστερά 2,8 και Οικολόγοι Πράσινοι 2,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: