Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΥΡΓΑΔΗΣ

Έληξε πριν από λίγο η διαδικασία της επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Πολυγύρου.
Υποψήφιοι ήταν οι: Σακελάρης Ζαφείρης (Αρχιτέκτονας, πρώην Δήμαρχος Ανθεμούντα, πρώην Γ.Γ. Περιφέρειας Α.Μακεδονίας και Θράκης, πρώην Πρόεδρος ΤΕΔΚ Χαλκιδικής), Βασίλης Σπυρόπουλος (Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου) και ο Απόστολος Φυργάδης (Δικηγόρος).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή, που έγινε.... με μυστική ψηφοφορία, ήταν η συγκέντρωση των 2/3 των προτιμήσεων του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων (Το Δ.Σ. απαρτίζεται από 27 μέλη). Σύμφωνα με την παραδοχή του Δημάρχου Ζωγράφου και των επικεφαλής των μειοψηφιών υπάρχει "κενό νόμου" αφού δεν προβλέπεται τι και πότε γίνεται αν καμιά υποψηφιότητα δεν συγκεντρώσει τα 2/3 των προτιμήσεων των Δημοτικών Συμβούλων.
Παρενθετικά θα πούμε ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην έχει διευκρινιστεί ακόμα, από το Υπουργείο, η περίπτωση αυτή και τι πρέπει να συμβεί! Σίγουρα στόχος είναι η ευρύτερη συναίνεση αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί!
Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων ψηφοφοριών ήταν: Φυργάδης 15 ψήφοι, Σακελάρης 5 και Σπυρόπουλος 3 ψήφοι. Απουσίαζαν τρεις (3) δημοτικοί Σύμβουλοι. Απείχε ο Παρθενιώτης της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στην τρίτη ψηφοφορία αντέδρασε η μειοψηφία (Μπογδάνος - Καπλάνης) στην εισήγηση Ζωγράφου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επιλογή του Συμπαραστάτη με σχετική πλειοψηφία και αποχώρησαν από την ψηφοφορία.
Στην τρίτη ψηφοφορία επιλέχθηκε με σχετική πλειοψηφία και ψήφους 15 ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Πολυγύρου ο Απόστολος Φυργάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: