Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ "ΚΡΑΚΕΡ" ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ..

Συνελήφθη «κράκερ» - εκβιαστής

Ενας άνδρας, με τη βοήθεια άλλων ατόμων μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία και πελατολόγια εταιρίας και στη συνέχεια ζήτησε συνεργασία επί πληρωμή για να μη διαρρεύσουν τα στοιχεία που υπέκλεψε.

Οπως κατέθεσε ο επιχειρηματίας στην αστυνομία ο δράστης κατόπιν ηλεκτρονικής σάρωσης που πραγματοποίησε .....στα δίκτυα της εταιρείας του, είχε αποκτήσει πρόσβαση στα ψηφιακά αρχεία όπου ήταν καταγεγραμμένο το πελατολόγιο της εταιρείας και το οποίο περιείχε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πελατών μεγάλων εταιρειών της χώρας.
Στη συνέχεια μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία ο δράστης παρουσίασε τα υποκλαπέντα ψηφιακά στοιχεία και ζήτησε τη συνεργασία της εταιρίας με την ομάδα του, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δικτύων της.
Τα υποκλαπέντα ψηφιακά στοιχεία που παρουσίασε ο συλληφθείς κατά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας κοστολογήθηκαν σε 2.000.000 ευρώ.
Ο δράστης συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για «εκβίαση», «παραβίαση στοιχείων Η/Υ» και παράβαση του Ν. «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων». 
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • οκτώ ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα (σκληροί δίσκοι) και
  • ένα usb αποθηκευτικό μέσο.
Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις στο ψηφιακό υλικό, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: