Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ;

Τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου βάζουν από τον Ιούλιο οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο.

Το φετινό δώρο του Πάσχα (250 ευρώ) θα είναι και το τελευταίο για 700.000 δημόσιους υπάλληλους, αφού με εντολή .....της τρόικας… κομμένα πια τα έξτρα χρήματα, είτε επιδόματα για παραγωγικότητα, είτε εορτών και αδειών.

Ήδη, τα επιδόματα είχαν περιοριστεί στα 1.000 ευρώ για όλο τον χρόνο, καθώς το δώρο του Πάσχα αγγίζει πλέον τα 250 ευρώ, των Χριστουγέννων τα 500 ευρώ και το δώρο της θερινής άδειας τα 250 ευρώ. Τώρα, θα πρέπει να τα ξεχάσετε και αυτά!

Με το σχέδιο της κυβέρνησης εξαλείφεται ο 13ος και 14ος μισθός, που σημαίνει ότι φέτος κάθε δημόσιος υπάλληλος θα δει μειωμένα έσοδα κατά 750 ευρώ και από το 2012 1.000 ευρώ κάτω.

Από το «σχέδιο» η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το ενιαίο μισθολόγιο προβλέπει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, την αύξηση του χρόνου ωρίμανσης των βασικών μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος πλέον από δύο χρόνια θα αυξηθεί στα τρία ή τέσσερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: