Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ

Σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη διοίκηση και την αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αποτέλεσε και πάλι το θέμα της λίμνης Κορώνειας, μετά από επερώτηση της παράταξης «Οικολογία -Αλληλεγγύη» με αφορμή την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
«Το μοντέλο ανάπτυξης είναι αυτό που δολοφόνησε τη λίμνη. Όμως η πρώην νομαρχία έχει την ευθύνη.... για την υλοποίηση του μοντέλου αυτού» είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία -Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος εστίασε στις καθυστερήσεις της επιβολής προστίμων και της σύστασης των κλιμακίων ελέγχου περιβάλλοντος.


«Αν είχα τη δυνατότητα να δώσω βραβείο Γκίνες για τη μεγαλύτερη αναλήθεια θα το έδινα στον κ. Τρεμόπουλο» απάντησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και ανέφερε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τη σωτηρία της λίμνης.


Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η τακτοποίηση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης του προβλήματος των γεωτρήσεων, της νιτρορύπανσης και της αλλαγής των καλλιεργειών σε λιγότερο υδροβόρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: