Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Σε αποκλεισμό της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας προχωρεί η παράταξη του Π. Ψωμιάδη.
Μετά την επιλογή της Πέμπτης ως ημέρας συνεδρίασης του   Περιφερειακού Συμβουλίου, παρά το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να επιλέξει άλλες ημέρες, εκτός Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης, τώρα επιλέγει να βάλει και τις Επιτροπές ....στις μέρες αυτές, ώστε να αποκλειστούν πέντε επικεφαλής και βασικά στελέχη παρατάξεων, που είναι και βουλευτές.
Να σημειωθεί ότι οι δύο Επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο (α. Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και β.  Ανάπτυξης) έχουν τη δυνατότητα από τον «Καλλικράτη» να αποφασίζουν για σημαντικά θέματα, χωρίς να τα συζητά η Ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Επιπλέον, στη συζήτηση για τον Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, η πρόεδρος του Π.Σ. κ. Αηδονά ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων ότι καμιά πρόταση αλλαγής δεν πρόκειται να γίνει δεκτή και θα εφαρμοστεί το σχέδιο που υιοθέτησαν οι 13 Περιφερειάρχες. Το σχέδιο αυτού του κανονισμού βασίζεται σε σχετικό κείμενο που ετοίμασε ΕΕΤΑΑ αλλά οι Περιφερειάρχες το έκαναν πολύ πιο συγκεντρωτικό και μη δημοκρατικό.
Ο ευρωβουλευτής και Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είναι φανερό ότι η γνωστή αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Π. Ψωμιάδη και της παράταξής του απέναντι στην άλλη άποψη έρχεται να συναντήσει τη φοβική στάση και άλλων Περιφερειαρχών απέναντι στο διάλογο και τη συμμετοχή. Σήμερα όμως πια ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι αδύνατο να εξαφανιστούν και απλώς, με τέτοιες επιλογές, υποβαθμίζεται το περιεχόμενο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι πολίτες έχουν τις δυνατότητες να πληροφορηθούν και κρίνουν. Και αυτό που δεν αφήνουν να ακουστεί μέσα στις συνεδριάσεις, μπορεί να ακουστεί στην κοινωνία αλλά και τη Δικαιοσύνη, όταν χρειάζεται».
seleo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: