Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ: ΠΗΡΕ ΔΙΟΝΥΣΗ, ΠΑΡΕΙΧΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ»

Με νομικές και όχι πολιτικές κινήσεις θα διεκδικήσει από εδώ και στο εξής την επάνοδό του στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Αυτό αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην ημίωρη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά μετά τις νουθεσίες του τελευταίου....
ότι δεν θα ήταν χρήσιμο ούτε ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης ούτε η ΝΔ να σηκώσουν στην παρούσα πολιτική συγκυρία πολιτικά το θέμα. Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν θα συνεχίσει να δηλώνει ότι "δεν πρόκειται να φύγει από την περιφέρεια γιατί τον έφερε εκεί ο λαός και αυτός θα τον διώξει", αλλά να κινηθεί μόνο νομικά.
Εξασφάλισε το Διονύση
Γι' αυτό άλλωστε το λόγο μετά τη συνάντηση έκανε δηλώσεις μόνο ο εν αργία περιφερειάρχης και μάλιστα μόνο για πολιτικά θέματα,  και όχι ο πρόεδρος της ΝΔ.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε να εννοηθεί πως το θέμα της διαδοχής του σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί νομικά, είναι δικό του και ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αναμιχθεί, ανοίγωντας διάπλατα το δρόμο για τη θέση του περιφερειάρχη στον αδελφό του Διονύση Ψωμιάδη.
Προφανώς και γι' αυτό το λόγο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά και για το δικό του θέμα, χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική.
Δηλώσεις μόνο για πολιτικά θέματα
Επιπλέον, όπως είπε, διαπίστωσε τον προβληματισμό του προέδρου του κόμματος για την πορεία του τόπου. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά και είμαι δίπλα του», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο και κάλεσε να αντισταθεί στις πιέσεις που δέχεται.
«Ο πρόεδρος πρέπει να πει ένα μεγάλο όχι απέναντι στην πολιτική της αρπαγής, στο μαφιόζικο κόλπο που έχει ετοιμάσει ο Γιώργος Παπανδρέου», είπε επιτιθέμενος στον Πρωθυπουργό ο έκπτωτος περιφερειάρχης, ο οποίος και ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά και για το δικό του θέμα.
Μάλιστα επανέλαβε πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος βουλευτής, τονίζοντας πως «εγώ έφυγα μόνος μου».
Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα ο κ. Ψωμιάδης αναμένεται προσφύγει στον Άρειο Πάγο ένω ήδη έχει προσφύγει και στο ΣτΕ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μέσα στον Ιούλιο, ενώ του Αρείου Πάγου έως το τέλος του χρόνου.
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/12266

Δεν υπάρχουν σχόλια: