Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οι αγανακτισμένοι περικύκλωσαν την Βουλή . Εχουν αρχίσει και τα δακρυγόνα

Κλειστοί  είναι οι δρόμοι όχι μόνο γύρω από το Σύνταγμα – Βασ. Σοφίας από το Χίλτον, Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου – αλλά από τον Πύργο στους Αμπελόκηπους στο ύψος της Λεωφ. Αλεξάνδρας!

Μάλιστα έτσι θα παραμείνουν όλη την ημέρα καθώς ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται «Αγανακτισμένοι» πολίτες ....ενόψει της ψηφοφορίας στις 2:00 το μεσημέρι για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ετσι, παραμένουν σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προσέλευση των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

Από τις 8:00 το πρωί πραγματοποιούνται τρία μπλόκα από τους «Αγανακτισμένους», στον σταθμό του........ μετρό «Ευαγγελισμός», στο Καλλιμάρμαρο και στο Σύνταγμα, ενώ αναμένονται και άλλοι «Αγανακτισμένοι» από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι πρώτες αψιμαχίες έγιναν στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό όπου περί τα 200 άτομα πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία. Όπως καταγγέλλουν δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής από κτύπημα στο κεφάλι.

Ενταση υπήρξε και στο Καλλιμάρμαρο όπου διαδηλωτές προσπάθηαν να βγάλουν τα κάγκελα για να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων προσπαθώντας να τους απωθήσουν προς την Αρδηττού για να μην εμποδισθεί η πρόσβαση των βουλευτών στο Κοινοβούλιο ενώ κάδοι σκουπιδών πήραν φωτιά επί της Βασ. Κωνσταντίνου.

Στις 10:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια,  ενώ στις 7:00 το απόγευμα η αντίστοιχη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_3904.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: