Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πρώτο θέμα στα ξένα μέσα ο Βενιζέλος-Τι λένε για την αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου;

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν τα ξένα ΜΜΕ για τον ελληνικό ανασχηματισμό, που έδωσαν βάρος κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών και την αντικατάσταση του κ. Παπακωνσταντίνου, εξαιτίας του φόβου για την συνέχιση της χρηματοδότησης και τις επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωζώνη.

Το BBC στο βασικό του άρθρο με τίτλο «Ο Παπανδρέου επιλέγει το Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών»  αναφέρει ότι «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών του σε μία προσπάθεια ....να προωθήσει μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας που απαιτεί η ΕΕ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Reuters αναφέρεται στην καθυστέρηση του ανασχηματισμού, την οποία αποδίδει στην δυσκολία εύρεσης αντικαταστάτη του κ. Παπακωνσταντίνου.«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όρισε νέο υπουργό Οικονομικών την Παρασκευή, σε έναν ανασχηματισμό με στόχο την ενίσχυση της στήριξης για σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν οδηγήσει σε βίαιες αναταραχές και έχουν διχάσει το κόμμα του», αναφέρει το Reuters.

 «Η Ελλάδα αντικαθιστά τον υπουργό Οικονομικών», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Financial Times, στο οποίο αναφέρεται ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών του σε έναν ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό προκειμένου να μετριάσει την οργή που έχουν προκαλέσει τα σκληρά, νέα μέτρα λιτότητας που είναι απαραίτητα για την αποτροπή μιας καταστροφικής ελληνική χρεοκοπίας».

  «Δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν μια συντονισμένη εκστρατεία ανατροπής της κυβέρνησης αλλά η κατάσταση στο κόμμα είναι πολύ τεταμένη», αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα.«Μετά από μία εβδομάδα κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής και εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για την προώθηση νέων μέτρων λιτότητας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο ευρύτερου κυβερνητικού ανασχηματισμού με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και των ξένων πιστωτών», γράφουν οι New York Times.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, που περιμένουν τις δηλώσεις της κ. Μερκέλ μετά την συνάντηση της με τον Γάλλο πρόεδρο. «Στα μισά του αγώνα για αποφυγή της πτώχευσης ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλάζει τον υπουργό Οικονομικών», αναφέρει η Handelsblatt.

To περιοδικό Spiegel σε άρθρο με τίτλο «Ο υπουργός Άμυνας άλλαξε υπουργείο. Πήγε στο Οικονομικών» γράφει: «Πρέπει να είναι η δυσκολότερη δουλειά στην Ελλάδα: ο πρωθυπουργός έκανε τον Ευάγγελο Βενιζέλο υπουργό Οικονομικών. Ο 54χρονος διεύθυνε μέχρι τώρα το υπουργείο Άμυνας. Τώρα αναλαμβάνει ένα μαραμένο εθνικό προϋπολογισμό».
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: